ΕΛΛΑΔΑ

Ρεβεγιόν των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα και χιονοδρομικά

Ρεβεγιόν των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα και χιονοδρομικά

Μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων εντοπίστηκαν 24 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 358 παραβάσεις

«Καταδρομικές» φορο-επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα, καθώς και σε χιονοδρομικά κέντρα.

Σκοπός είναι να εντοπιστούν ενδεχόμενες παραβάσεις σχετικά με τη την έκδοση αποδείξεων ή και την απόδοση ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες.

Μάλιστα, οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, την παραμονή των Χριστουγέννων, φορώντας πολιτικά ρούχα και προσποιούμενοι τους πελάτες, υλοποίησαν ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης, όπου εντοπίστηκαν 24 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 358 παραβάσεις.

Σύμφωνα με τους ελέγχους, το ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 25% και είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χρονιές, όταν τέτοιες μέρες έφτανε στο 40%.

Αυτό το δεδομένο προκύπτει αφενός από την κρίση, η οποία κάνει τους καταστηματάρχες πιο προσεκτικούς, αφετέρου στο ότι οι έλεγχοι είχαν προαναγγελθεί.

Οι εντατικοί έλεγχοι πάντως θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα επεκταθούν σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, όπως η Αράχωβα, η Βασιλίτσα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, ο Άγιος Αθανάσιος, το Μέτσοβο και το Βέρμιο, σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.