ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχή» αιτήσεων για οίκους ανοχής στο Ακρωτήρι Χανίων

«Βροχή» αιτήσεων για οίκους ανοχής στο Ακρωτήρι Χανίων

Προβληματισμό στην τοπική κοινωνία του Ακρωτηρίου Χανίων προκαλούν οι συνεχείς αιτήσεις για να δοθεί άδεια λειτουργίας οίκων ανοχής στην περιοχή.

Προχθές σε συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών τα μέλη της γνωμοδότησαν αρνητικά για να δοθούν άδειες εγκατάστασης εκδιδόμενων προσώπων σε Χωραφάκια και Σταυρό, ενώ σχετική αίτηση συζητήθηκε και στο τοπικό συμβούλιο Αρωνίου.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε η Νέα TV, πρόσφατα, τα τοπικά συμβούλια Μουζουρά και Στερνών είπαν «όχι» στο άνοιγμα ακόμη δύο οίκων ανοχής.

Στο Ακρωτήρι λειτουργούν όλες οι στρατιωτικές και ναυτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν απομείνει στην Κρήτη.

Πρόκειται για την αεροπορική βάση ευκολίας των ΗΠΑ στον Μουζουρά και την Νατοική ναυτική εγκατάσταση στο Μαράθι στον κόλπο της Σούδας.

Επίσης στο Ακρωτήρι υπάρχει το Πεδίο Βολής Κρήτης και η 115 Πτέρυγα Μάχης.

Βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι συγκεκριμένες αιτήσεις αφορούν σε νέες «επιχειρήσεις» ή στην μετεγκατάσταση (λόγω αποκέντρωσης) παλαιότερων που λειτουργούν στην πόλη των Χανίων.

Όμως οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου πιστεύουν ότι αν λειτουργήσουν οίκοι ανοχής, θα υποβαθμιστεί η περιοχή.

Όπως δήλωσε στην Νέα TV ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κουνουπιδιανών Μανώλης Τσιτωνάκης, οι οίκοι ανοχής δε μπορούν να είναι λίγα μέτρα μακριά από την παιδική κατασκήνωση ενώ παιδιά κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους των Κουνουπιδιανών και δε γίνεται να λειτουργούν οίκοι ανοχής.

Ωστόσο όλοι θέλουν τα σπίτια που στεγάζονται οι εκδιδόμενες γυναίκες να έχουν άδεια αρκεί να βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές μακριά από οικισμούς.

Πηγή: flashnews.gr