ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κρατική Ασφάλεια η δικογραφία για τις απεργίες στα ΜΜΜ

Στην Κρατική Ασφάλεια η δικογραφία για τις απεργίες στα ΜΜΜ

Η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να χειριστεί τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά από σχετική εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, η οποία χθες παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Η εντολή της εισαγγελέως είναι η έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη δικογραφία η κ. Φάκου έχει συνενώσει:

-Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απεργούς που ενώ πληρώνονταν την ημέρα της απεργίας αφού , σύμφωνα με καταγγελίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, δήλωσαν ομαδικά ρεπό ή αναρρωτικές άδειες.

-Καταγγελίες πώς δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα ούτε καν στο προσωπικό κατά τη διάρκεια των απεργιών

-Τις δύο δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και έχουν κρίνει τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες. Βασικό ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί τάχιστα αν οι απεργοί παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αν διαπιστωθεί η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης από τους εργαζόμενους, τότε προβλέπεται ακόμη και απόλυσή τους.

Οι κινητοποιήσεις, πάντως, έχουν κάθε φορά διαφορετικά αιτήματα και ώρες αποχής, αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα της νομικής αξιολόγησης για το κατά πόσο παραβιάζονται ή όχι οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου θα κριθεί τελικά από την υπό εξέλιξη έρευνα.