ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η έξοδος εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Κορυφώνεται η έξοδος εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία, αλλά και με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι το κλεινόν άστυ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα, εν όψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, την Πέμπτη.

Έκτακτα δρομολόγια

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το Σαββατοκύριακο και ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει την ενίσχυση των αμαξοστοιχιών με επιπλέον βαγόνια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Όπως δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Νίκος Αθανασόπουλος η κίνηση αυτή την περίοδο είναι αυξημένη σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο, αλλά και σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο τόσο σε κρατήσεις όσο και σε πληρότητα.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ενίσχυση των αμαξοστοιχιών της τάξης του 10 με 12%, με την προσθήκη βαγονιών», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζει ο άξονας Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 600 και 601 που εξυπηρετούν τον άξονα Αθήνα- Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη- Αθήνα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο αύξηση παρατηρείται και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως αυτήν του «τραινοταξί», που εφαρμόζεται από τον περασμένο Απρίλιο, πιλοτικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι και η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), καθώς πολλοί είναι αυτοί που για οικονομικούς λόγους επιλέγουν να μετακινηθούν με λεωφορεία.

Τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, ανάλογα με τη ζήτηση των ημερών, θα προσθέσουν δρομολόγια, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες.

Αυξημένη η κίνηση και στα λιμάνια της χώρας

Στα λιμάνια, η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη. Το Λιμενικό Σώμα από αύριο και για όλη την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Επιπλέον πτήσεις

Επιπλέον πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» Αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Ήδη για την εβδομάδα 12 με 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν 11 επιπλέον πτήσεις, από και προς Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Άμστερνταμ και Μύκονο.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών τον Δεκαπενταύγουστο

Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο