ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε η ώρα της κρίσης

Έφτασε η ώρα της κρίσης

Οι δυο εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα προτείνουν επί της ενοχής ή μη των συνολικά 19 κατηγορουμένων


Έφτασε η ώρα της κρίσης για τους κατηγορούμενος στη δίκη για τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ από εξοπλιστικά προγράμματα, με βασικό «πρωταγωνιστή» τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σήμερα οι δυο εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Γεωργία Αδειλίνη και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος θα προτείνουν επί της ενοχής ή μη των συνολικά 19 κατηγορουμένων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Απολογούμενος, επί συνολικά 15 ώρες , ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην υπουργός απευθυνόμενος στον «κόσμο του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο πορευτήκαμε τόσα χρόνια», ζήτησε συγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, για όσα βιώνει η χώρα με την «οικονομική χρεωκοπία», εμμένοντας ωστόσο στον ισχυρισμό ότι επί 40 χρόνια που ασχολήθηκε με την πολιτική «ποτέ δεν έβλαψα το δημόσιο συμφέρον».

«Δεν δωροδοκήθηκα, είμαι στοχοποιημένος» επαναλάμβανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζοντας «κατασκευασμένα» τα επιβαρυντικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο και «προσωπικά δεδομένα» τις δεκάδες -αποκαλυπτικές για τις ανακριτικές αρχές - σημειώσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Ζήγρας προς Άκη: Ομολόγησε και ζήτα συγγνώμη από τον κόσμο

Τσοχατζόπουλος: Η φυλάκιση της γυναίκας μου είναι προκαταβολή ποινής

Κι άλλος κατηγορούμενος... έδωσε τον Τσοχατζόπουλο