ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες από την «Αποστολή»

Δωρεάν τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες από την «Αποστολή»

Σε εμπλουτισμό του προγράμματος « Αποστολή στο σπίτι» με φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά, ελληνικής παραγωγής, προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την οικονομική στήριξη των διεθνών Οργανισμών των ΗΠΑ « InternationalOrthodoxChristianCharities-IOCC» και «TheHellenicInitiative-THI».

Η «Αποστολή» διανέμει μηνιαίως, περισσότερα από 8000 δέματα αγάπης, σε οικογένειες της Αθήνας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και περιλαμβάνουν είδη πρώτης ανάγκης ( μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, ντομάτα κ.λ.π.).

Η ενίσχυση της βοήθειας με φρέσκα προϊόντα, ήταν απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, προκειμένου η «Αποστολή», να παρέχει ολοκληρωμένη βοήθεια στους γονείς και τα παιδιά. Η αξία των φρέσκων προϊόντων ανά οικογένεια είναι 120 Ευρώ.

Στόχος επίσης του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των τοπικών αγορών καθώς τα προϊόντα που διατίθενται είναι ελληνικά.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ και στους Οργανισμούς «The Hellenic Initiative-THI, «International Orthodox Christian Charities-IOCC» για την αρωγή και στήριξη τους λέγοντας ότι αποτελεί μια ακόμη κίνηση αγάπης στις ελληνικές οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση . « Στόχος της εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου », είπε, «είναι η προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους και η διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Παράλληλα στόχος όλων θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου η χώρα να σηκώσει και πάλι ψηλά το κεφάλι της ».

Ιδιαιτερότητα και πρωτοπορία του προγράμματος, αποτελεί ο τρόπος προμήθειας των προσφερόμενων αγαθών που προστατεύει την αξιοπρέπεια των επωφελούμενων.

Οι οικογένειες λαμβάνουν πληρωμένη κάρτα (από την «Αποστολή») συναλλαγής, ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με την οποία προμηθεύονται καθημερινά τα απαραίτητα φρέσκα τρόφιμα που έχουν ανάγκη από κατάστημα της γειτονιάς τους, χωρίς να περιμένουν σε ουρές ή να ξεχωρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο από τους άλλους πελάτες. Μέχρι σήμερα, την κάρτα έχουν παραλάβει (καταθέτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) 1450 άτομα.