ΕΛΛΑΔΑ

Κινεζική... απόβαση στην Κρήτη-«Έκλεισε» το πρώτο μεγάλο deal

Κινεζική... απόβαση στην Κρήτη-«Έκλεισε» το πρώτο μεγάλο deal

Τελικά οι Κινέζοι δεν έρχονται με πολυπληθείς αντιπροσωπείες μόνο για τουρισμό, ελαιόλαδο και...προσκύνημα στην Κνωσό. Έρχονται και για να επενδύσουν!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretalive.gr, σύντομα θα επισφραγιστεί και τυπικά η πρώτη μεγάλη συμφωνία με Κινέζους επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα.

Η εξαγορά αφορά συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Βάμο Χανίων, για το οποίο η κινέζικη εταιρεία έχει ήδη συμφωνήσει και προϋπογράψει.

Το συγκρότημα ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος πλέον δεν μπορούσε να σηκώσει το οικονομικό βάρος της συγκεκριμένης επιχείρησης. Έτσι, με τη μεσολάβηση μεγάλου πιστωτικού φορέα έκλεισε η συμφωνία με τους Κινέζους, οι οποίοι θέλουν το ξενοδοχειακό συγκρότημα- με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά και σε εκπληκτικής ομορφιάς τόπο- για να φέρνουν συμπατριώτες τους να κάνουν εδώ διακοπές.

«Αυτή η συμφωνία είναι ουσιαστικά κλεισμένη. Τώρα θέλουν κι άλλα, ενδιαφέρονται για ανάλογα συγκροτήματα σε όλη την Κρήτη» ανέφερε παράγων που γνωρίζει το χρυσό deal.

Φαίνεται επίσης ότι η προσπάθεια των Κινέζων να μπουν στην τοπική αγορά δεν είναι άσχετη και με τις κινήσεις που κάνουν κι άλλα γραφεία τους, όπως εκείνο που έχει ετοιμάσει το πρόγραμμα «Rose weddings», το οποίο διοργανώνει ομαδικούς γάμους Κινέζων. Ήδη στα Χανιά έχουν παντρευτεί δεκαέξι ζευγάρια Κινέζων, συγχρόνως, με όλες τις επισημότητες, σε ρομαντική περιοχή με φόντο τη θάλασσα.

Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του Νοεμβρίου μια Επιτροπή από το πρόγραμμα «Rose Weddings» που αποτελείται από κινέζικα πρακτορεία θα έρθει στα Χανιά για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς και για να διερευνήσει το συγκεκριμένο κομμάτι των κινέζικων γάμων.

πηγή: Cretalive.gr