ΕΛΛΑΔΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: 2ο Employability Fair του Mediterranean College

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: 2ο Employability Fair του Mediterranean College

2η Έκθεση Απασχολησιμότητας: η ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων της χώρας στο επίκεντρο της προσοχής

Το newsbomb.gr βρέθηκε στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι και κατέγραψε εικόνες και απόψεις από το 2ο Employability Fair που διοργάνωσε το Mediterranean College.

Περισσότερα από 1500 άτομα επισκέφθηκαν στη διάρκεια μιας ημέρας, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, το 2ο EmployabilityFair του MediterraneanCollege, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Στόχος τους να ενημερωθούν για τις τάσεις της αγοράς εργασίας, να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους, να βελτιώσουν αλλά και να καταθέσουν το βιογραφικό τους στις 38 εταιρίες –εκθέτες και να συνομιλήσουν με δεκάδες στελέχη ανθρώπινου δυναμικού για την κάλυψη ανοιχτών θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουνε τα έξι θεματικά σεμινάρια, που έλαβαν χώρα στο Αμφιθέατρο του Ρ/Σ Αθήνα 984, αλλά και να λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής καριέρας από τους εξειδικευμένους συμβούλους του MediterraneanCollege. Στο χώρο της έκθεσης λειτούργησε κι ένα CVCenter, στο οποίο οι επισκέπτες αναζήτησαν συμβουλές για τη δημιουργία πιο ελκυστικών βιογραφικών και κατέθεσαν τα βιογραφικά τους, με στόχο την παράδοσή τους προς αξιολόγηση από τις εταιρείες – εκθέτες, που μπορεί να αποτελέσουν τους μελλοντικούς εργοδότες τους.

Το «EmployabilityFair», ολοκληρώθηκε με την ενεργό συμμετοχή των επισκεπτών που αναζητούσαν εργασία αλλά και ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Η επιτυχία μεγάλη και το ενδιαφέρον τεράστιο, καθώς χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πέρασαν από το Κτίριο Δ10 για το δικαίωμα στην ευκαιρία! Σε μια διοργάνωση που τείνει να εξελιχτεί σε θεσμό, καθώς πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το MediterraneanCollege (www.medcollege.edu.gr), στο πλαίσιο της διοργάνωσης, προσέφερε δύο υποτροφίες σπουδών στους συμμετέχοντες του «EmployabilityFair», μία σε αναγνωρισμένο προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα επιστημονικά πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ψυχολογίας, της Παιδαγωγικής, της Μηχανικής, και της Πληροφορικής και μία σε πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης MediterraneanProfessionalStudies, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Εταιρίες που συμμετείχαν στο «2Ο MC- EmployabilityFair»:

Hewlett-Packard, Estee Lauder, TUI Hellas, Mediatel, e-value, Public, Plaisio, MAKRO Cash & Carry, Media Saturn, Aluminco, Manpower Group, Εθνική Ασφαλιστική, Famar, Adecco, Grant Thornton, International Life, APIVITA, ISON Psychometrica, Skywalker.gr, My Future Career, ΕΛΕΠΑ, In Group, Optimal Business Action, Crème de la Crème, IANOS, Q Control, ΕΑΒ, Tact Hellas, 360 Connect, KSM Human Resources, Liberal Consulting, Trenkwalder Hellas ΑΚΤΙΟΣ, Techlab & Partners, Equal Society,Το Χαμόγελο του Παιδιού, Η Αγκαλιά.

Ένας εκ των εισηγητών των σεμιναρίων τόνισε στην κάμερα του newsbomb.gr πόσο σημαντικός κρίνεται ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

Συγκεκριμένα ο κ. Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε: «Είμαι ψυχολόγος. Ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με τη συμβουλευτική σταδιοδρομία. Στη σημερινή ομιλία συζητήσαμε για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβολή του στην αγορά εργασίας, ως εισιτήριο δηλαδή για να μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα μας επαγγελματικά βήματα. Οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των ανθρώπων πολλές φορές σηκώνονται εμπόδια στις φιλοδοξίες μας σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και θέλουμε να εφαρμόσουμε στην πράξη. Στην ουσία όμως με το να καλύψουμε μόνο τις οικονομικές μας ανάγκες, αποκτούμε μία πρώτη διέξοδο στα προβλήματά μας. Μη ξεχνάμε όμως πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε κάτι το οποίο μας ταιριάζει, μας καλύπτει, μας ολοκληρώνει. Πάνω σε αυτά στηρίχθηκε η ομιλία του επαγγελματικού προσανατολισμού. Επισημάναμε την ανάγκη να εξελισσόμαστε διαρκώς».