ΕΛΛΑΔΑ

Tέρμα οι κάδοι απορριμμάτων στα Εξάρχεια;

Tέρμα οι κάδοι απορριμμάτων στα Εξάρχεια;

Με δεδομένο ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν καταστραφεί στην Αθήνα από φωτιές 2.500 κάδοι απορριμμάτων, δεν κάνει εντύπωση η δήλωση του αντιδημάρχου διαχείρισης απορριμμάτων Δημήτρη Βαρελά για κατάργησή τους στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η δήλωση έγινε στον Βήμα 99,5 με τον κ. Βαρελά να αναφέρει ότι το ενδεχόμενο ο Δήμος να μην ξανατοποθετήσει κάδους απορριμμάτων στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Τοσίτσα - Πατησίων - Μπουμπουλίνας - Στουρνάρη, δηλαδή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βαρελάς, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταστραφεί από φωτιές 2.500 κάδοι σε όλη την Αθήνα, ενώ μόνο στα Εξάρχεια καταστρέφονται 25-30 κάδοι την εβδομάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρελάς στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών ο Δήμος Αθηναίων έχει πληρώσει περί τα 700.000 ευρώ για κάδους.

Το κόστος -όπως είπε- καλύπτεται από τα δημοτικά τέλη. Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο είπε θα καλυφθεί ως εξής: Για την αποκομιδή των σκουπιδιών τα απορριμματοφόρα, θα περνούν δύο φορές την ημέρα. Έμποροι της περιοχής και κάτοικοι θα ενημερωθούν για τις ώρες, ώστε να βγάζουν τη συγκεκριμένη ώρα τα σκουπίδια τους.

Σχετικές ειδήσεις