ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευαίσθητες και δασικές περιοχές στο Ρέθυμνο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευαίσθητες και δασικές περιοχές στο Ρέθυμνο

Aπαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες, που ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι υψηλός, αποφάσισε πριν από λίγη ώρα, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Ρεθύμνης, το οποίο συνεδρίασε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και η παραμονή και διανυκτέρευση εκδρομέων καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, για τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 και 5.

Η απαγόρευση ισχύει για τις ευαίσθητες και δασικές περιοχές από τις 06:00 πμ της ημέρας για την οποία ισχύει η ανακοίνωση έως τις 06:00 μμ της επόμενης και συγκεκριμένα:

Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά και Προφήτη Ηλία & Αγίου Ιωάννη.

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ. Ιωάννου καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει τη λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης.

Δήμος Μυλοποτάμου: Φαράγγι Μαργαριτών.

Σχετικές ειδήσεις