ΕΛΛΑΔΑ

Για τις κινητοποιήσεις τους αποφασίζουν οι αγρότες της Κρήτης

Για τις κινητοποιήσεις τους αποφασίζουν οι αγρότες της Κρήτης

Οριστικοποιούν κατά την αποψινή τους συνάντηση, οι αγρότες, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Συναντώνται στις επτά το απόγευμα στο Ηράκλειο, οι αγρότες απ' ολόκληρη την Κρήτη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, με τις οποίες διεκδικούν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα cretapost.gr, την παγκρήτια συνάντηση οργανώνει νεοσύστατη επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε τις τελευταίες μέρες από ομάδα αμπελουργών και αναμένεται να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα όπως είναι ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών, που όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του αγροτικού κινήματος οδηγούν σε αφανισμό τον κλάδο.

Ανάμεσα στις προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι, είναι η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου αλλά και η «απόβαση» Κρητικών αγροτών στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η σχετική λίστα αναμένεται να καταρτιστεί στην αποψινή συνάντηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι αγρότες της Κρήτης βρίσκονται σε επικοινωνία με αυτούς της υπόλοιπης Ελλάδας προκειμένου να οργανώσουν, αν υπάρξει συμφωνία, από κοινού τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις