Τριήμερο κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας

Newsroom Newsroom

Τριήμερο κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας

Οι λιμενεργάτες με στάση εργασίας και απεργία κατά τη διάρκεια του τριημέρου 21-23 Οκτωβρίου θα διαμαρτυρηθούν για την ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ με πώληση του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είχαν χθες Τετάρτη (7/10) έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας τους (ΟΜΥΛΕ) προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις τους.

Αποφάσισαν στάση εργασίας για την Τετάρτη 21/10 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 10.30 το πρωί και παραστάσεις στις διοικήσεις των Οργανισμών.

Για την Πέμπτη 22/10 προγραμματίστηκε 24ωρη παλλιμενική απεργία, συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή των συνδικάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων του Πειραιά.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, η ΟΜΥΛΕ προτίθεται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στο ΤΑΙΠΕΔ και τα ΔΣ των ΟΛΠ και ΟΛΘ ενώ θα καταγγείλει την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των δύο Οργανισμών και τις συνέπειές της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και θα αποστείλει αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα έχει και συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα προς ενημέρωσή τους για τις επιχειρούμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι λιμενεργάτες θα συμμετάσχουν επίσης στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στις 11το πρωί του Σάββατου 10/10, στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), «η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, επιχειρεί να παραδώσει τη δημόσια Αρχή, όπως και τις κρίσιμες δραστηριότητες της Ακτοπλοΐας, του Τουρισμού, των Μεταφορών και του Εισαγωγικού και Εξαγωγικού Εμπορίου, στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απαξίωση των λιμανιών, με την επενδυτική άπνοια, τη δραματική μείωση του προσωπικού και την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Την ίδια ώρα επιλιμένιες εκτάσεις σημαντικές για την ανάπλαση των όμορων προς το λιμάνι του Πειραιά δήμων επιχειρείται να δοθούν σε πάσης φύσεως κερδοσκοπικά συμφέροντα».

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved