ΕΛΛΑΔΑ

Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν επτά νεαροί, οι οποίοι συνελλήφθησαν για ταχθεσινοβραδινά επεισόδια στα Εξάρχεια,κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν νεαρά άτομα, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (4/12) στην οδό Στουρνάρη και τα οποία συνεχίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε βάρος των συλληφθέντων (έξι Έλληνες κι ένας αλλοδαπός) σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Αρχικά, ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί, κάνοντας χρήση χημικών, τους απώθησαν και οι νεαροί κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων.

Λίγη ώρα αργότερα έκαναν νέα επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, με μολότοφ, πέτρες και καδρόνια, ενώ όλη η περιοχή θύμιζε «πεδίο μάχης». Μάλιστα, κάποιος πέταξε φωτοβολίδα εναντίον των αστυνομικών, η οποία, όμως, κατέληξε σε μπαλκόνι διαμερίσματος τρίτου ορόφου, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη. Το μπαλκόνι πήρε φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ενόψει της αυριανής επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σχετικές ειδήσεις