ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Επείγουσα έκκληση για αναπηρικά αμαξίδια για τους πρόσφυγες

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Επείγουσα έκκληση για αναπηρικά αμαξίδια για τους πρόσφυγες

Οι ανάγκες των προσφύγων οι οποίοι βρίσκονται στην Ειδομένη και το ΚέντροΠροσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά, για αναπηρικά αμαξίδια είναι μεγάλη, γι΄ αυτό κιοΕλληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ)απευθύνει επείγουσα έκκληση για δωρεές.

Σύμφωνα με την έκκληση, δύο από τα αναπηρικά καρότσια θα διατεθούν για μόνιμη χρήση σε αντίστοιχα περιστατικά, μια εξάχρονη προσφυγοπούλα και ένα 18χρονο αγόρι, οι οποίοι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα αναπηρικά καρότσια θα χρησιμοποιηθούν στις ιατρικές μονάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στους χώρους προσωρινής παραμονής για να εξυπηρετήσουν πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Οι ανάγκες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού, έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται περισσότερες πληροφορίες καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 πμ έως τις 2.30 μμ. στα τηλέφωνα 2310 531533-6.

Σχετικές ειδήσεις