ΕΛΛΑΔΑ

Φορτηγό από εταιρεία - φάντασμα έκανε δρομολόγιο με επικίνδυνα χημικά

Φορτηγό από εταιρεία - φάντασμα έκανε δρομολόγιο με επικίνδυνα χημικά

Βυτιοφόρο με ιδιαίτερα επικίνδυνο φορτίο, με τοξικά χημικά προϊόντα, η εισπνοή των οποίων μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, εντόπισαν η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Αττικής και η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, την Κυριακή 10 Ιουλίου η γενική διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ έκανε έλεγχο σε βυτιοφόρο όχημα με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό Βούλγαρο υπήκοο, το οποίο μετέφερε αυτά τα προϊόντα.

Η πρώτη εξέταση την οποία διεξήγαγε το Χημείο, έδειξε ότι το εμπόρευμα είναι προϊόν που περιέχει τολουόλιο και ξυλόλιο.

Πρόκειται για χημικό προϊόν εξαιρετικά επικίνδυνο, τοξικό και εύφλεκτο, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για τη νόθευση καυσίμων και χρήζει περαιτέρω εξέτασης.

Το φορτηγό ήταν φορτωμένο με 23.740 τόνους και είχε προορισμό μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ), με μοναδικό εταίρο Βούλγαρο υπήκοο.

Ταυτόχρονα, υπάλληλοι της ΕΛΥΤ Αττικής μετέβησαν στις δηλωθείσες ως έδρα και κατοικία διευθύνσεις του νομίμου εκπροσώπου της παραλήπτριας εταιρείας, όπου και διαπίστωσαν ότι όλα τα συνοδευτικά έγγραφα ήταν πλαστά.

Ο οδηγός προσήχθη στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία και το βυτιοφόρο, μαζί με το περιεχόμενό του, το οποίο και κατασχέθηκε.

Σχετικές ειδήσεις