ΕΛΛΑΔΑ

Μαζί στις ληστείες, μαζί στις χειροπέδες!

Μαζί στις ληστείες, μαζί στις χειροπέδες!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν το πρωί στη Γαστούνη Ηλείας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 48 και 38 ετών αντίστοιχα κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας και κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Οι αστυνομικοί έπιασαν στα «πράσα» τους δύο συλληφθέντες την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατάστημα πώλησης ποδηλάτων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακλούθησε προέκυψε ότι ο 48χρονος και η 38χρονη, ενεργώντας από κοινού, την 28-10-2011 τα ξημερώματα, στη Ζαχάρω Ηλείας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ενός 51χρονου αφαίρεσαν ένα κυνηγητικό όπλο.

Επίσης την 6-12-2011 διέρρηξαν δυο οικίες στον Μισχοινόκαμπο Ζαχάρως, αφαιρώντας ένα αλυσοπρίονο το οποίο εγκατέλειψαν διπλά στη περίφραξη του σπιτιού καθότι έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι δυο συλληφθέντες, μαζί έναν 26χρονο που αναζητείται, μετέβηκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γαστούνη Ηλείας, όπου φορώντας κουκούλες, με την απειλή του κλεμμένου κυνηγητικού όπλου αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ.

Οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, στα πλαίσια των ερευνών τους, είχαν βρει και κατασχέσει την επόμενη ημέρα (7-12-2011) το πρωί, τόσο τις κουκούλες που φορούσαν οι δράστες της ληστείας όσο και το κυνηγητικό όπλο με το όποιο την τέλεσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Σχηματίστηκε επίσης δικογραφία σε βάρος ενός 26 ημεδαπού, συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται.

Πηγή: Iliaoikonomia.gr