Φωτιά - Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων – Μία γυναίκα περιγράφει πώς χάθηκε ο σύζυγός στις φονικές πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική – Αποκαλύπτει πώς αν δεν έκλειναν τη Λ. Μαραθώνος θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Με παγωμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στην τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Όσο περνούν οι ημέρες από την τραγωδία στο Μάτι, τόσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες μαρτυρίες για το τι συνέβη στις 23 Ιουλίου.

Σοκαριστικά ήταν όσα περιέγραψε η κ. Πολύμνια Κοσσόρα, η οποία έχασε το σύζυγό της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Όπως υποστηρίζει η απόφαση των Αρχών να κλείσουν τη Λ. Μαραθώνος αποδείχθηκε μοιραία.

Μιλώντας στην εκπομπή του Epsilon, η κ. Κοσσόρα δήλωσε ότι ο άνδρας της επέστρεφε από το αεροδρόμιο και εγκλωβίστηκε στο Μάτι, όταν έκλεισε η Λ. Μαραθώνος. Ακολουθώντας δρόμους στο Μάτι, βρέθηκε στο οικόπεδο του θανάτου, εκεί όπου εντοπίστηκαν δεκάδες ακόμη νεκροί άνθρωποι.

Σύμφωνα με την κ. Πολύμνια Κοσσόρα η τελευταία επικοινωνία που είχε με το σύζυγό της, ήταν στις 18:17 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου. Η κλήση είχε διάρκεια μόλις 45 δευτερόλεπτα.

Τον κάλεσε καθώς ανησυχούσε για τη φωτιά. Εκείνος την ενημέρωσε ότι μόλις είχε βγει από τη Λ. Μαραθώνος στην οποία είχε διακοπεί η κυκλοφορία μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα. Ακολούθησε την πορεία μέσω Φλέμινγκ και Δημοκρατίας προς το Μάτι. Εκεί εγκλωβίστηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες.

Πάρκαρε το αυτοκίνητό του στην οδό Ειρήνης και κινήθηκε μαζί με δεκάδες άλλους προς το οικόπεδο, αναζητώντας διέξοδο προς τη θάλασσα.

«Γνώριζε την περιοχή, όχι όμως και τα στενά στο Μάτι. Δεν είχε προβλήματα υγείας, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη λαίλαπα που έκαιγε τα πάντα. Βρέθηκε μαζί με άλλους 25 ανθρώπους μια ανάσα πριν τη σωτηρία στο μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι. Στο σημείο βρέθηκε όταν οι Aρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στη Λ. Μαραθώνος, όχι όμως και την κίνηση των αυτοκινήτων προς την παραλιακή», κατέληξε η κυρία Κοσσόρα.

Η ίδια κατήγγειλλε, μάλιστα, πως όταν στη Νέα Μάκρη όπου διέμεναν δεν είχαν ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία ενημέρωση για το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Δείτε ΕΔΩ τις δραματικές εξελίξεις στην τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές

Διαβάστε επίσης:

Καιρός έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες ισχυρά φαινόμενα

Φωτιά – Μαρτυρία σοκ: Έκλεισε η Λ. Μαραθώνος και ο άνδρας μου εγκλωβίστηκε στο Μάτι και κάηκε
01
Φωτιά – Μαρτυρία σοκ: Έκλεισε η Λ. Μαραθώνος και ο άνδρας μου εγκλωβίστηκε στο Μάτι και κάηκε