ΕΘΝΙΚΑ

Η γειτονική πολιτική κρίση μπορεί να επηρεάσει άμεσα την Ελλάδα

Η γειτονική πολιτική κρίση μπορεί να επηρεάσει άμεσα την Ελλάδα

Όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στριμώχνεται όλο και περισσότερο πολιτικά στο εσωτερικό της Τουρκίας εξαιτίας του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς και χρηματισμού Υπουργών της κυβέρνησής του, τόσο αναμένεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός να προβεί σε κινήσεις με τις οποίες θα προσπαθήσει να υπερβεί το πολιτικό του αδιέξοδο.

Μία από αυτές ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησής του, ο οποίος δεν αναμένεται να του αποφέρει πολιτικά οφέλη, ωστόσο όμως είναι μία πρωτοβουλία με την οποία προσδοκά ότι θα κερδίσει χρόνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντείνεται ο προβληματισμός γύρω από το ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιδιώξει μία κίνηση θεαματική με την οποία θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει τα εθνικιστικά και πατριωτικά αντανακλαστικά της κοινής γνώμης στην Τουρκία. Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να είναι ταυτισμένη με την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος. Και φυσικά, προς ποια άλλη πλευρά πέραν της Ελλάδας, θα μπορούσε αυτή να εκδηλωθεί; Στους στρατιωτικούς κύκλους στην χώρα μας υπάρχει διάχυτη ανησυχία για το ενδεχόμενο η πολιτική κρίση στην Τουρκία να εξελιχθεί σε μία απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη Τουρκική στρατιωτική αντίδραση, με απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού ως «όχημα» εκτόνωσης της δικής του εσωτερικής κρίσης.

Turkish-Armed-Forces

Ήδη οι καλά γνωρίζοντες σημειώνουν ότι η συσσώρευση τουρκικού στρατού στην Ανατολική Θράκη και οι κινήσεις της Τουρκίας για να δημιουργηθεί η εντύπωση της ύπαρξης μίας τουρκικής μειονότητας στην περιοχή, μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι διπλωματικοί εναγκαλισμοί του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών με τον «δικό μας» Ευάγγελο Βενιζέλο, μόνο ως «φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες» μπορούν να χαρακτηριστούν. Αν ο Ερντογάν συνεχίσει να πιέζεται στο εσωτερικό της Τουρκίας και όσο το ηγεμονικό προφίλ του βρίσκεται σε κίνδυνο, τότε δεν πρέπει να αποκλείεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός να επενδύσει σε αυτό που ξέρει ότι μετράει για τον τουρκικό λαό:

newego LARGE t 901 17580515

Tο ιδεώδες του επεκτατισμού και της σύγκρουσης με την Ελλάδα. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή μήπως ασκήσεις σκληρού στρατιωτικού ρεαλισμού; Ο,τιδήποτε και να ισχύει, το βέβαιο είναι ότι η πολιτική κρίση στην Τουρκία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα, πέρα από τις επιφανειακές αναλύσεις όσων επιμένουν να λένε ότι τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα μάς θα αφήνουν... «ανέγγιχτους».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Στρατός παρενέβη, δηλώνοντας πως. . . δεν παρεμβαίνει!

Σε «συμπληγάδες» ο Ερντογάν – Παραιτούνται και βουλευτές του

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία

Ο Νταβούτογλου στηρίζει τον Ερντογάν

Υποχώρησε κι άλλο η τουρκική λίρα

Τουρκία: Ανασχηματισμό ανακοίνωσε ο Ερντογάν – «Ξήλωσε» 10 υπουργούς!