ΥΓΕΙΑ

Γεωργιάδης: Υπάρχει και η επίταξη αν συνεχιστεί η απεργία

Γεωργιάδης: Υπάρχει και η επίταξη αν συνεχιστεί η απεργία

Τελευταία προειδοποίηση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να διακόψουν την απεργία τους απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν οι γιατροί δε σταματήσουν εγκαίρως την απεργία, τότε θα αναγκαστούμε να προβούμε σε άλλες εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τις εναλλακτικές, όπως ο ίδιος τις ονόμασε, κινήσεις του.

Η τακτική των απειλών συνεχίστηκε και σήμερα από τον υπουργό Υγείας, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας. Ο κ. Α. Γεωργιάδης, θέλοντας να έχει την τελευταία λέξη, φρόντισε με την έκτακτη συνέντευξη του να κλείσει τις πόρτες στους γιατρούς, προφανώς για να μην τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν έκανε διάλογο, κάτι βέβαια που δεν ισχύει, όπως τονίστηκε με έμφαση στη γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι οι γιατροί μπορούν να έρθουν να συζητήσουν όποτε θέλουν μαζί του, αν και επανέλαβε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί -είτε θέλουν, είτε δε θέλουν - και το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης, στο οποίο θα προβλέπεται η ένταξη περίπου 2.500 γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε κινητικότητα - απολύσεις, θα είναι έτοιμο στις 6 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, θα υπάρξει σχετική συζήτηση και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι έχουν διακοπεί ήδη οι συμβάσεις που είχαν με τον ΕΟΠΥΥ 633 γιατροί οι οποίοι το πρωί απεργούσαν και το απόγευμα έβλεπαν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, ανακοίνωσε ότι το ενδεχόμενο της επίταξης είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, αν οι γιατροί συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ερωτηθείς εάν σκέπτεται την επίταξη των γιατρών είπε «πράγματι, στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει κι αυτό το εργαλείο, αλλά σας είπα, εγώ γενικώς είμαι άνθρωπος του διαλόγου -παρά τη φήμη που με ακολουθεί- και θεωρώ ότι όλα αυτά τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται στο τέλος μιας διαδικασίας και όχι στην αφετηρία. Πιστεύω στην πολιτισμένη συνεννόηση των ανθρώπων και εκτιμώ ότι οι γιατροί μπορούν να καταλάβουν ότι τώρα οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι ώρα για μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε επίσης:

Εκατομμύρια ασφαλισμένοι στο κενό από το γκρέμισμα του ΕΟΠΥΥ

Και όμως... μπήκαμε - βγήκαμε ανενόχλητοι στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

κ. Πρωθυπουργέ τι έχετε να πείτε για την πορεία διάλυσης της Υγείας;

Ανεξέλεγκτα βάσει πρωτοκόλλου τα επικίνδυνα ισραηλινά φάρμακα στην ΕΕ

Οργή λαού για τα γενόσημα αλλά και την ακρίβεια στα φάρμακα (Video)

Στην «κόκκινη» λίστα ένα ακόμα ινδικό εργοστάσιο παραγωγής γενόσημων

Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ

Έπεσε σε κώμα λόγω παρενεργειών φθηνού γενόσημου

«Κατέβασαν» τα νυστέρια οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου

Ξεκινούν οι 1000 πρώτες απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;

Δαγρές: Κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή από ξένα συμφέροντα

«Η τροπολογία οδηγεί σε ελλείψεις και είσοδο ανωνύμων γενοσήμων»