Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές: Ο Μητσοτάκης θα βάλει το ζήτημα στο τραπέζι τον Οκτώβριο

Κυριάκος Μητσοτάκης-Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης-Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Το θέμα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το βάλει στο τραπέζι τον επόμενο Οκτώβριο

Απορρίπτει όπως μαθαίνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εισηγήσεις που δέχεται για αλλαγή του εκλογικού νόμου με στόχο την πιο σίγουρη επίτευξη της αυτοδυναμίας στις εκλογές.

Όπως μου σφύριξε μάλιστα η γάτα που κόβει βόλτες στους ορόφους του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του πως τον εκλογικό νόμο δεν τον άλλαξε ο πατέρας του Κωσταντίνος το 1993 όπως θα μπορούσε για να εμποδίσει την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και δεν θα το κάνει ούτε ο ίδιος.

Βέβαια θα μου πείτε άλλα τα δεδομένα, γιατί η πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας δεν κινδυνεύει όπως φαίνεται και από τις σχετικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα συρτάρια τους τα κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα στις αναγωγές και τις εκτιμήσεις που γίνονται έχουν καταλήξει πως αν σήμερα γίνονταν εκλογές η ΝΔ θα συγκέντρωνε ένα 37% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ και με πολύ ανεβασμένο το ΚΙΝΑΛ που φαίνεται να φτάνει το 18%. Και μιας και πιάσαμε τα ποσοστά όπως μου λέει η γάτα, στη συγκεκριμένη -επαναλαμβάνω- χρονική περίοδο, ο Βαρουφάκης φαίνεται να μένει οριακά εκτός Βουλής σε αντίθεση με τον Βελόπουλο που ίσως πάει και καλύτερα από τις τελευταίες εκλογές.

Η όλη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πάντως ξεκινά από όσους εκτιμούν πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί το συντομότερο δυνατό μια ισχυρή κυβέρνηση και σε αυτή τη λογική εισηγούνται ακόμα και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στον Μάιο.

Ουσιαστικά αυτό που λένε είναι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος δίνοντας ένα μπόνους της τάξης των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αντί των 40 έτσι ώστε με ένα 36% να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Βέβαια και τώρα με ένα 37-38% και υπό προϋποθέσεις προκύπτει αυτοδυναμία αλλά σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κλείσει τη συζήτηση επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να κάνει μία κίνηση που θα έπληττε την αξιοπιστία του στην κοινωνία.

Με αυτά ως δεδομένα εγώ θα σας ξαναπώ πως το θέμα των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το βάλει στο τραπέζι τον επόμενο Οκτώβριο. Κάτι το ιδιαίτερα θετικό κλίμα στον τουρισμό που ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται, κάτι μια καλύτερη διαχείριση στο θέμα των πυρκαγιών, που δεν θα είναι και ιδιαίτερα δύσκολο μετά τον περσινό χαμό και στο Μαξίμου θεωρούν πως θα υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να προσφύγουν σε εκλογές.

Βέβαια θα μου πείτε πως ήδη υπάρχει τεράστιο θέμα με την ακρίβεια και τους λογαριασμούς στην ενέργεια που προκαλούν εγκεφαλικά στους πολίτες αλλά όπως μου έλεγε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης «μπορεί να μην έχουμε πολλά να δώσουμε αλλά για να λύσεις τα προβλήματα του κόσμου δεν χρειάζεται να έχεις πάντα λεφτά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Κινήσεις εξωστρέφειας με το βλέμμα στις κάλπες