ΚΑΙΡΟΣ

Η κακοκαιρία «Genesis» σαρώνει την Αθήνα - Καταρρακτώδης βροχή και δρόμοι... ποτάμια

Η κακοκαιρία «Genesis» σαρώνει την Αθήνα - Καταρρακτώδης βροχή και δρόμοι... ποτάμια
Βροχές και καταιγίδες και στην Αττική
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου η κακοκαιρία «Genesis» έφτασε και στην Αττική με βροχές και καταιγίδες

Η κακοκαιρία Genesis έφτασε και στην Αττική με καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές. Νωρίτερα η «Genesis»... χτύπησε την Αγία Παρασκευή, τη Νίκαια, τον Υμηττό, τη Δάφνη, τους Αμπελόκηπους, τον Βύρωνα, την Ηλιούπολη, το κέντρο του Πειραιά και το Φάληρο.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής Κίμων Λογοθέτη, ο οποίος μίλησε για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτή τη στιγμή εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει το λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από θραύση αγωγού της ΕΥΔΑΠ από το ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου (Κατεχάκη) στην περιφερειακή Υμηττού δεν διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία.

Την ίδια ώρα προβλήματα έχουν σημειωθεί και στο οδικό δίκτυο στη περιοχή του Καρέα στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα.

Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι στη Ραφήνα

Η κακοκαιρία «Genesis» επηρέασε και τη Ραφήνα, όπου αυτή την ώρα πέφτει καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι όπως φαίνεται και στο βίντεο του irafina.gr.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που από το πρωί εκδηλώνονται κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σταδιακά θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρότερα στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ενώ από το μεσημέρι στην Πίνδο και στην Ανατολική Στερεά.

Εξασθένηση και περιορισμός τους αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, όμως τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.