ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: «Πάγωσε» η Δυτική Μακεδονία - Έφτασε στους μείον 8 ο υδράργυρος

Καιρός: «Πάγωσε» η Δυτική Μακεδονία - Έφτασε στους μείον 8 ο υδράργυρος

Καιρός: Πολικό ψύχος κάλυψε αρκετές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας

Κάτω από τους -8 °C έφτασε η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία το πρωί του Σαββάτου 09/12.

Η ελάχιστη τιμή της καταγράφηκε στη Βλάστη Κοζάνης και ήταν ίση με -8.4 °C. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί του Σαββάτου 09/12.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-12-2023

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Αιγαίο, όπου κυρίως από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-12-2023

Στα νότια τμήματα της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.