ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Καλλιάνος: Προσοχή! Θα το στρώσει και στα πεδινά

Καιρός – Καλλιάνος: Προσοχή! Θα το στρώσει και στα πεδινά

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα – Σε ποιες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη (28/11) το απόγευμα, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ενώ, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα.

Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει ότι οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο ενώ δεν αποκλείει να δουν νιφάδες ακόμα και παραθαλάσσια τμήματα.

Όπως τονίζει, τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του κ. Καλλιάνου:

«ΔΕΝ "ΤΡΕΜΩ" ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !!

Έχω ξεκινήσει εδώ και 2 ημέρες να σας το λέω αλλά θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά διότι μέχρι στιγμής ακόμη δεν έχει ακουστεί από πουθενά, και πραγματικά ΑΠΟΡΩ, για να μην πω ΘΥΜΩΝΩ !!

Από αργά το βράδυ σήμερα και κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας θα χιονίζει και σε πεδινές περιοχές της Θράκης και πολύ πιθανό ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα σε τοπικό επίπεδο!

Στην υπόλοιπη Μακεδονία θα χιονίσει σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από τα 250 μέτρα κυρίως στο νομό Κιλκίς αλλά και όχι μόνο (Πέλλας, Ημαθίας και ίσως και στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης). Από το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν για τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας αλλά θα παραμείνουν τοπικά στη Θράκη.

Προφανώς, κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών της Πέμπτης θα χιονίσει και σε μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, με πρώτη υποψήφια, ποια άλλη, τη Φλώρινα!

Την Πέμπτη, στη Θεσσαλία θα χιονίζει κατά περιόδους πάνω από τα 600-650 μέτρα, στην κεντρική Στερεά πάνω από τα 750 μέτρα, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια πάνω από τα 900 μέτρα και στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 800-850 μέτρα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί με ένταση 6-8 και κατά διαστήματα ακόμη και 9 μποφόρ στο Αιγαίο! Πιθανότατα θα έχουμε προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν εξασθενημένο οι άνεμοι και από νότιες διευθύνσεις.»

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Δείτε ΕΔΩ ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις έως 100 ευρώ από το 2019