ΕΛΛΑΔΑ

Σπάει η απεργία στα Πανεπιστήμια

Σπάει η απεργία στα Πανεπιστήμια

«Σπάει» το απεργιακό μέτωπο στα πανεπιστήμια, μετά την απόφαση των μελών ΔΕΠ του ΕΜΠ να ανοίξει από τη Δευτέρα το Πανεπιστήμιο. Η απόφαση ελήφθη κατά την χθεσινή γενική συνέλευση των μελών ΔΕΠ του Πολυτεχνείου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη και η σύνοδος των Πρυτάνεων.


Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι διοικήσεις των ΑΕΙ επανέλαβαν ότι εάν προχωρήσει η διαθεσιμότητα εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Και ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας Κων.Αρβανιτόπουλο να τους καλέσει σε συνάντηση ώστε να βρουν κοινή λύση προς όφελος των φοιτητών. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το αλαλούμ στα πανεπιστήμια εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, ενώ χθες ξέσπασε «κόντρα» μεταξύ του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη και του Συμβουλίου Ιδρύματος για τη διαθεσιμότητα.

Τα μέλη του Συμβουλίου κατηγορούν τον πρύτανη ότι ενώ μπορούσε να κάνει πρόταση στο υπουργείο για τη διαθεσιμότητα ατόμων που δεν προσφέρουν έργο στο ίδρυμα και να παραμείνουν όσα άτομα το κρατούν εν λειτουργία, προτίμησε να ζητήσει επιπλέον 600 άτομα. Τον κατηγορούν πως επικαλέστηκε ότι το ΕΚΠΑ λόγω της διαθεσιμότητας δεν θα διαθέτει πλέον φύλακες και καθαρίστριες, παραλείποντας να αναφέρει ότι οι εργασίες που προσφέρει αυτό το προσωπικό έχουν ανατεθεί σε μεγάλο ποσοστό σε ιδιωτικές εταιρείες.

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Πελεγρίνη, ο οποίος κάνει λόγω για ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία. Χθες, μέλη της Αριστερής Ενότητας, φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, «έχτισαν» με βιβλία το γραφείο του υπουργού και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Κ.Αρβανιτόπουλου στο Πάντειο.