ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη επαναλειτουργία εταιρειών στοιχηματισμού εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Παράνομη επαναλειτουργία εταιρειών στοιχηματισμού εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Παράνομη επαναλειτουργία εταιρειών στοιχηματισμού διαπίστωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, υπεύθυνοι εταιρειών προσέγγισαν, μέσω Διαδικτύου, παλαιούς «πελάτες» τους στη χώρα μας, στους οποίους απέστειλαν αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση και λειτουργία ειδικού λογισμικού, το οποίο παρακάμπτει τους περιορισμούς θέασης, που έχουν τεθεί από την ελληνική νομοθεσία (blok ip), σε ιστοσελίδες στοιχηματισμού, που δεν διαθέτουν σχετική άδεια.

Όπως έγινε γνωστό, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν εξειδικευμένη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και αρχικά ταυτοποίησαν ξένη εταιρεία, μέσω της οποίας προσελκύονταν παίκτες διαδικτυακού στοιχήματος, με σκοπό να στοιχηματίζουν παράνομα on line στην εταιρεία αυτή, παρακάμπτοντας, μέσω του ειδικού λογισμικού, τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στη χώρα μας.

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να σχηματιστεί δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει παραβάσεις των διατάξεων για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας κατά των υπευθύνων της εν λόγω εταιρείας, οι οποίοι αναζητούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διερευνάται επίσης και η συμμετοχή στον παράνομο διαδικτυακό (on line) στοιχηματισμό «παικτών» στην ελληνική επικράτεια.
Παράλληλα, για την υπόθεση αυτή έχει ενημερωθεί σχετικά και η ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Διαβάστε επίσης:

Συλλήψεις για «φρουτάκια» στην Κόρινθο