ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μαζιώτης: «To επάγγελμα μου είναι επαναστάτης»

Νίκος Μαζιώτης: «To επάγγελμα μου είναι επαναστάτης»

Επαναστάτης δήλωσε ότι επαγγέλλεται ο Νίκος Μαζιώτης στον 27ο τακτικό ανακριτή.

Συγκεκριμένα ο ανακριτής επισκέφθηκε τον Νίκο Μαζιώτη στον Ευαγγελισμό προκειμένου να πάρει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ενώ, όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: "Επαναστάτης".
Ο ανακριτής του έδωσε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:30.

Ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε με δική του ευθύνη και παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζητά να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο θα του δώσει το εξιτήριο και ο κρατούμενος θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Το πότε βέβαια θα εξαρτηθεί από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Ο Νίκος Μαζιώτης, πέρα από την 25ετη κάθειρξη που αντιμετωπίζει μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" διώκεται για:
-απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
-παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση
-οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση
-παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών
-ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη
- εγκληματική οργάνωση
-υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης
-πλαστογραφία μετά χρήσεως
-διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση
-εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη από κοινού τελεσθείσας

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη (pics)

>