ΕΛΛΑΔΑ

Αμφίπολη: Πλήθος κόσμου συρρέει στις ανασκαφές – Τι λέει το Υπουργείο Πολιτισμού (photos)

Αμφίπολη: Πλήθος κόσμου συρρέει στις ανασκαφές – Τι λέει το Υπουργείο Πολιτισμού (photos)

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη ξεκίνησαν και πάλι σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου, με τους αρχαιολόγους να ανυπομονούν πλέον να φτάσουν μέσα στα ενδότερα του τάφου, προκειμένου να δουν το μυστικό κρύβεται μέσα στα τοιχώματα.

Φυσικά, το όλο θέμα έχει προξενήσει το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών, οι οποίοι καταφθάνουν εκεί προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ανασκαφές, όσο και συνεργείων από όλο τον κόσμο που καταγράφουν τις προσπάθειες των αρχαιολόγων να λύσουν το μυστήριο της περιοχής. Όλος ο κόσμος έχει συνδέσει το εύρημα με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Πολλοί θεωρούν σίγουρο πως ο τάφος δεν είναι του Μακεδόνα στρατηλάτη, ωστόσο τον συνδέουν άμεσα με το εύρημα τονίζοντας πως κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή κάποιος από τους στρατηγούς του βρίσκεται εκεί.

Για αυτό και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τόσο έντονο. Μάλιστα, πολλά Μέσα από το εξωτερικό έχουν θορυβηθεί από την ανακάλυψη και έχουν ήδη στήσει εκεί τα συνεργία τους, προκειμένου να έχουν πλήρη επίγνωση της εξέλιξης των ανασκαφών.

Πλέον το υπουργείο Πολιτισμού έχει αναλάβει το έργο της ενημέρωσης, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ανακοινώσεις τοποθετείται για τα όσα συμβαίνουν στην Αμφίπολη.

Στην τελευταία του ενημέρωση αναφέρει πως ««η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη εξελίσσεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία.

Ήδη σήμερα ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου. Δημοσιεύματα περί μετακινήσεως των δύο μαρμάρινων σφιγγών δεν ευσταθούν».

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα του Newsbomb.

Διαβάστε όλα τα νέα για τις ανασκαφές της Αμφίπολης ΕΔΩ