ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός στην Τουρκία: Γιατί το καθεστώς Ερντογάν επιμένει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα

Κοροναϊός στην Τουρκία: Γιατί το καθεστώς Ερντογάν επιμένει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα

Κοροναϊός:Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που ο πλανήτης πλήττεται από την επιδημία του νέου κοροναϊού η Τουρκία έχει μείνει αλώβητη με τους αξιωματούχους της χώρας να δηλώνουν ότι δεν έχει μέχρι στιγμής σημειωθεί κάποιο κρούσμα.  

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί το πώς μπορεί να υπάρχουν κρούσματα σε 5 από τις 8 γειτονικές χώρες της Τουρκίας και ειδικότερα μία μεγάλη εξάπλωση στο Ιράν αλλά κανείς Τούρκος να μην έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρεντίν Κοτζά απάντησε χθες ότι η Τουρκία δεν κρύβει κρούσματα κορωνοϊού από τις αρχές καθώς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο όταν την κατάσταση ελέγχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Φαχρεντίν Κοτζά μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι στην Τουρκία αλλά όλοι ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό.

Στην ουσία η γειτονική χώρα υποστηρίζει με θέρμη πως τα μέτρα απολύμανσης και παρακολούθησης στα αεροδρόμια, το κλείσιμο των συνόρων με το Ιράν, οι απαγορεύσεις πτήσεων και ο κατ’ οίκον περιορισμός όσων επιστρέφουν από πληττόμενες χώρες του εξωτερικού βοήθησαν να μην υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα παραπάνω υποστήριξε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Η εξάπλωση του κοροναϊού, όμως, στην Τουρκία θα σημάνει επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση και νέα υποτίμηση της – ταλαιπωρημένης τα τελευταία χρόνια - τουρκικής λίρας την στιγμή που η μικρομεσαία τάξη της χώρας δοκιμάζεται (υψηλή ανεργία, ανατιμήσεις στα προϊόντα).

Μια ακόμα είδηση που κάνει αίσθηση και μεγαλώνει τις αμφιβολίες για την ορθότητα όσων υποστηρίζει ο Ερντογάν αναφέρει ότι (μεταδίδεται από τοπικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ) μια 86χρονη γυναίκα που ταξίδεψε από την Τουρκία στο Μέριλαντ βρέθηκε θετική στον ιό και δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα από τα κρούσματα σε αμερικανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν αυτή είναι και η πρώτη περίπτωση κρούσματος που συνδέεται απευθείας με την Τουρκία. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τις τουρκικές αρχές για το περιστατικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» καθηγητή Ιατρικής για τρία από τα κρούσματα στην Αττική

Τραγωδία: Κοιμόταν στο πίσω κάθισμα, έπεσε στο δρόμο και την χτύπησαν δύο Ι.Χ. - Νεκρή 35χρονη

Σχετικές ειδήσεις