ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Βρετανία: Εξηγήσεις Τζόνσον γιατί είναι η μόνη χώρα που δεν κάνει τίποτα

Κορονοϊός – Βρετανία: Εξηγήσεις Τζόνσον γιατί είναι η μόνη χώρα που δεν κάνει τίποτα

ΚορονοϊόςΟ πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει την κατακραυγή των πολιτών για την απόφασή του να κρατήσει ανοικτά τα σχολεία, με ορισμένους γονείς να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι άλλες χώρες κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Βρετανία έχει καταγράψει 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 35 θανάτους.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η «επιστημονική συμβουλή» είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων δεν αποτελεί μέτρο που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή, αλλά όλο και περισσότεροι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη και για να προστατέψει την οικονομία βλάπτει τις ζωές των ανθρώπων», δήλωσε μία γυναίκα στο Ντονκάστερ της βόρειας Αγγλίας που αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι για να αποφύγει την μετάδοση του ιού προς τους ηλικιωμένους που ζουν στο σπίτι.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

«Δεν εμπιστεύομαι τις οδηγίες της κυβέρνησης, ούτε την κυβέρνηση στην διαχείριση αυτού του θέματος», δήλωσε άλλη γυναίκα από το Άνγκλεζι της Ουαλίας.

Εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο Reuters σήμερα δήλωσαν ότι ο αριθμός των απουσιών ήταν ιδιαίτερα αυξημένος.

Τα tag #Covid19Walkout και #CloseTheSchoolsNow είναι τα πρώτα σήμερα στο Twitter. Μαθητές ανεβάζουν φωτογραφίες με σχολικούς διαδρόμους και σκάλες, όπου επικρατεί μεγάλος συνωστισμός και είναι αδύνατον να τηρηθούν αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

«@Μπόρις Τζόνσον είναι ώρα για δράση», «Χρειαζόμαστε δράση για να ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ! Γιατί είμαστε η μόνη χώρα που δεν κάνει τίποτε; Είναι τόσο απογοητευτικό!» γράφουν οι χρήστες του Twitter.

Γραπτή διαμαρτυρία

Στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου κυκλοφορεί υπόμνημα που καλεί την κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία και έχει συγκεντρώσει 590.000 υπογραφές, ενώ ο αριθμός αυξάνεται γρήγορα. Οποιαδήποτε έκκληση συγκεντρώνει περισσότερες από 100.000 υπογραφές θεωρείται υποψήφια για εξέταση από το κοινοβούλιο.

Στην Βόρεια Ιρλανδία μητέρα παιδιού με υποκείμενα προβλήματα υγείας κατέθεσε επείγουσα δικαστική προσφυγή κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την στάση της.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι οδηγίες δεν έχουν αλλάξει.

Ορισμένα σχολεία έχουν κλείσει εξαιτίας της ύπαρξης μέλους του προσωπικού ή μαθητή με συμπτώματα της επιδημίας Covid-19, αλλά εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα είναι αυτά.

«Είναι μία δυναμική κατάσταση. Δεν θα παίξουμε το παιγνίδι με τους αριθμούς. Ορισμένα σχολεία ανοίγουν, κλείνουν, ξανανοίγουν»...είπε η εκπρόσωπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σε καραντίνα δύο χωριά της Κοζάνης - «Κλεισμένοι όλοι στα σπίτια»

Κορονοϊός: Με κάρτα και ανά..τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ! Διευρύνεται το ωράριο - Ανοιχτά Κυριακές

Σχετικές ειδήσεις