ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Ιταλία μετράει χιλιάδες νεκρούς και είναι έτοιμη για «μοντέλο νότιας Κορέας»

Κορονοϊός: Η Ιταλία μετράει χιλιάδες νεκρούς και είναι έτοιμη για «μοντέλο νότιας Κορέας»
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Σύμφωνα με τον Τύπο, οι ιταλικές αρχές είναι έτοιμες να υιοθετήσουν το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Όπως εξηγεί η εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Στόχος, είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν, στην συνέχεια, όλες οι κινήσεις τους μέσω συστήματος GPS, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν έρχονται σε επαφή με υγιείς πολίτες.

Στην Νότια Κορέα τα τεστ αυτά έγιναν κυρίως σε οδηγούς, με γρήγορο τρόπο και χωρίς επικίνδυνη και παρατεταμένη επαφή με τους νοσηλευτές. Σε κάποιες, μεμονωμένες περιπτώσεις οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν κατ΄οίκον. Συνολικά, ο ιός ανιχνεύθηκε σε τουλάχιστον 250.000 άτομα.

Στην συνέχεια, όλοι οι ασθενείς ετέθησαν υπό παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και τεχνολογίας Gps, με διαρκή εξακρίβωση των κινήσεων και επαφών τους.

Οι Iταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η «τεχνολογική αυτή παρακολούθηση» θέτει ένα πρόβλημα σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του απόρρητου της προσωπικής ζωής των πολιτών, αλλά οι περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή την στιγμή, προέχει η δημόσια υγεία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Ένα συμπέρασμα που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες, δύσκολες επιλογές, στην μάχη κατά του ιού: στρατιωτικά οχήματα, μετέφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, πάνω από εβδομήντα φέρετρα που δεν μπόρεσαν να αποτεφρωθούν στο Μπέργκαμο, σε άλλες ιταλικές πόλεις και περιφέρειες, ώστε να αποφευχθούν τραγικές συνέπειες ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων.

Τρόμος σε Ιταλία και Ισπανία – Μετρούν εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά

Τραγική είναι η κατάσταση σε Ιταλία αλλά και Ισπανία με τον κορονοϊό να σαρώνει τις χώρες αυξάνοντας καθημερινά τον αριθμό των νεκρών κατακόρυφα.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε σήμερα στην Ισπανία στους 1.326 από τους 1.002 χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε σήμερα στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες.

Ο εφιάλτης στην Ιταλία καθώς ο συνολικός αριθμός των νεκρών εξαιτίας το κορονοϊού την Παρασκευή (20/03/2020) έφτασε τους 4.032 ενώ τα συνολικά κρούσματα είναι 47.021.

Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την Πέμπτη (19/03) το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. Παράλληλα, 689 άτομα ήταν αρνητικά στον ιό.

Έλληνας γιατρός συγκλονίζει: Διαλέγουμε να σώσουμε τους νέους

Ο Γιώργος Γιούργος είναι γιατρός που εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μεταφέροντας τις εικόνες που ο ίδιος αντικρίζει κάθε μέρα και τα εφιαλτικά διλήμματα που καλείται να αντιμετωπίσει αυτός και οι συνάδελφοί τους.

Ο ίδιος είναι χειρούργος ΩΡΛ, όμως εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση οι ειδικότητες μοιάζουν με... πολυτέλεια. Άπαντες εκπαιδεύονται και ρίχνονται στη μάχη κατά του Covid-19. Δεν περισσεύει κανένας. Πολλοί έχουν ονομάσει "Αποκάλυψη" τα όσα διαδραματίζονται εκεί, στο πιο προηγμένο νοσοκομείο της Λομβαρδίας, το οποίο έχει φτάσει πλέον στα όριά του από τα συνεχή κρούσματα που καταφθάνουν. Η κατάσταση έχει φύγει από κάθε έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι ασθενείς στην Ελλάδα - Πόσοι νοσούν σε κάθε νομό (Χάρτες & πίνακες)

Κορονοϊός στην Ελλάδα - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κοντά στην έσχατη λύση η κυβέρνηση

Σχετικές ειδήσεις