ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Βίντεο σοκ: Φορτώνουν πτώματα σε φορτηγά - ψυγεία στη Νέα Υόρκη

Κορονοϊός - Βίντεο σοκ: Φορτώνουν πτώματα σε φορτηγά - ψυγεία στη Νέα Υόρκη

Το βράδυ της Κυριακής οι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό στη Νέα Υόρκη έφτασαν τους 965.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα άκρως σοκαριστικό βίντεο, το οποίο δείχνει νοσηλευτές να φορτώνουν πτώματα σε φορτηγά-ψυγεία στη Νέα Υόρκη, την πόλη των ΗΠΑ που μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από τον κορονοϊό.

Στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε από την New York Post, φαίνονται μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που βοηθούν να φορτώνονται τα πτώματα σε σακούλες, σε ένα κινητό νεκροτομείο έξω από νοσοκομείο του Μπρούκλιν, όπως αναφέρει ο άνδρας που τραβάει το βίντεο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr: Τραγική η κατάσταση στη Νέα Υόρκη

«Η κατάσταση στη Νέα Υόρκη γίνεται όλο και χειρότερη. Όπως και στις περισσότερες χώρες, έτσι κι εδώ χρειάζονται κρεβάτια στα νοσοκομεία και πλέον έχουν αρχίσει να διαλέγουν ποιους θα διασωληνώσουν» αναφέρει στο Newsbomb.gr o κ. Κασσάρ.

«Το θέμα είναι ότι άργησαν να πάρουνε μέτρα. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται για όσους πρέπει να πάνε στις δουλειές και για όσους υπάρχει πραγματική ανάγκη. Το θέμα όμως είναι ότι όλα είναι βρώμικα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι τραγική» λέει στο Newsbomb.gr o κ. Κασσάρ.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες του Newsbomb.gr από τη Νέα Υόρκη:

Περιγράφοντας το κατά πόσο εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής, ο κ. Κασσάρ αναφέρει ότι «ενώ έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία, τα πάρκα ήταν γεμάτα γιατί είναι δύσκολο να ελέγξεις τόσο κόσμο. Έχουν κατεβάσει και την εθνοφρουρά και στήνουν νοσοκομεία ακόμα και σε γήπεδα».

Δείτε βίντεο του Newsbomb.gr από τη Νέα Υόρκη:

Σημειώνεται ότι την ανησυχητική εξάπλωση του Covid-19 στην Νέα Υόρκη επισημαίνουν σε δημοσίευμα τους και οι New York Times, αναφέροντας ότι απειλείται να γίνει το «επίκεντρο μιας νέας Αποκάλυψης» ή μια νέα Ουχάν. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η πόλη είναι πυκνοκατοικημένη, και τα κρούσματα συνέχεια ανεβαίνουν γιατί είναι εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Επίσης, πιστεύουν ότι δεν θα βρεθεί ποτέ ο ακριβής αριθμός λόγω του ότι ο κόσμος είναι τόσο πολύς» αναφέρει στο Newsbomb.gr o Άλεξ Κασσάρ.

Δείτε βίντεο του Newsbomb.gr από τη Νέα Υόρκη:

«Γενικά η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη και κανείς, μα κανείς, δεν ξέρει που θα φτάσει. Απλά περιμένουν να δουν τι θα γίνει και να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν» αναφέρει ο κ. Κασσάρ και προσθέτει ότι: «οι πολίτες της Νέας Υόρκης είναι οι δυνατοί, και όπως έχουν ξεπεράσει δύσκολες καταστάσεις με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τον τυφώνα Κατρίνα, έτσι θα ξεπεράσουν και αυτό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο νεαρότερος νεκρός στην Ευρώπη – 14 ετών από την Πορτογαλία (pics)