ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Ντεπ - Νέα στοιχεία: Φωτογραφίες με την κακοποιημένη Χερντ «καίνε» τον ηθοποιό

Δίκη Ντεπ - Νέα στοιχεία: Φωτογραφίες με την κακοποιημένη Χερντ «καίνε» τον ηθοποιό
Associated Press

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Άμπερ Χερντ διέψευσε σήμερα ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Ίλον Μασκ ή με τον συνάδελφό της, τον Τζέιμς Φράνκο, την εποχή που ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Τζόνι Ντεπ.

Η 34χρονη ηθοποιός καταθέτει ως μάρτυρας υπέρ της βρετανικής εφημερίδας The Sun, εναντίον της οποίας έχει προσφύγει ο Ντεπ ισχυριζόμενος ότι τον δυσφήμισε χαρακτηρίζοντάς τον βίαιο σύζυγο σε ένα ρεπορτάζ, το 2018.

Η εκδοτική εταιρεία NGN μιλά για 14 περιπτώσεις κατά τις οποίες ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» βιαιοπράγησε εναντίον της τότε συζύγου του. Από την πλευρά του, ο Τζόνι Ντεπ υποστηρίζει ότι η Χερντ ήταν βίαιη και ότι διατηρούσε δεσμό με τον Φράνκο και τον Μασκ στα δύο χρόνια που κράτησε ο γάμος τους.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο:

Η δικηγόρος του Ντεπ, η Έλινορ Λόους, κατηγόρησε σήμερα την Χερντ ότι δεχόταν συχνά επισκέψεις από τον ιδρυτή της SpaceX τον Μάρτιο του 2015. «Δεν είχα καν επαφή με τον Ίλον πριν από το 2016», απάντησε η Χερντ, καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Η Λόους διάβασε στο δικαστήριο ένα μήνυμα που έστειλε ο Ίλον Μασκ στη Χερντ το 2016, την επομένη μιας από τις επιθέσεις που λέει ότι δέχτηκε η ηθοποιός από τον πρώην σύζυγό της, όταν την χτύπησε στο πρόσωπο με το κινητό τηλέφωνό του, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Στο μήνυμα αυτό ο Μασκ της προτείνει να πληρώσει για λογαριασμό της μια υπηρεσία που θα την προστατεύει από τον Ντεπ. «Η προσφορά μου ισχύει ακόμη και αν δεν θέλεις να με ξαναδείς ποτέ… Με λίγα λόγια, συγγνώμη που ήμουν ηλίθιος. Αυτή η σιγή ασυρμάτου είναι άσχημη. Νοιάζομαι απλώς και μόνο επειδή σ’ αγαπώ πολύ», ανέφερε το μήνυμα αυτό.

Η δικηγόρος παρουσίασε επίσης βίντεο που είχαν τραβηχτεί το 2016 από κάμερες ασφαλείας στις οποίες η Χερντ εμφανίζεται συντροφιά με τον ηθοποιό Τζέιμς Φράνκο, λίγη ώρα μετά από έναν καυγά με τον Ντεπ.

Η Χερντ ωστόσο επέμεινε ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον Φράνκο, με τον οποίο απλώς «μιλούσαν». «Μου έλεγε, Ω Θεέ μου, μα τι σου συνέβη;», διαβεβαίωσε.

«Φοβόμουν ότι θα με σκότωνε»

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός δήλωσε την Δευτέρα (20/07) στην κατάθεσή της ότι φοβόταν πως ο πρώην σύζυγός της θα την σκότωνε.

Η Χερντ, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ της Sun, την οποία ο Ντεπ κατηγορεί ότι τον δυσφήμισε παρουσιάζοντάς τον ως βίαιο, σε ένα ρεπορτάζ τον Απρίλιο του 2018, υποστήριξε ότι ο πρώην σύζυγός της την απειλούσε, την εκφόβιζε και της ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία.

Ορισμένα από τα επεισόδια αυτά «ήταν τόσο σοβαρά που φοβόμουν ότι θα με σκότωνε, είτε σκοπίμως, είτε επειδή θα έχανε τον έλεγχο» ανέφερε στη γραπτή μαρτυρία της η 34χρονη ηθοποιός.

Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2017, μετά από 15 μήνες θυελλώδους γάμου. Η Χερντ, κατά την έκδοση του διαζυγίου, απέσυρε την κατηγορία σε βάρος του 57χρονου συζύγου της για βιαιοπραγία και εκείνος δέχτηκε να της παραχωρήσει 7 εκατομμύρια δολάρια, που τα δώρισε σε διάφορες οργανώσεις.

Δείτε την gallery:

Όταν ρωτήθηκε από τη δικηγόρο του Ντεπ, την Έλινορ Λόους, η Άμπερ Χερντ επιβεβαίωσε ότι ήταν θύμα επαναλαμβανόμενης σωματικής βίας. «Απείλησε πολλές φορές να με σκοτώσει, ιδίως προς το τέλος της σχέσης μας», πρόσθεσε. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μια διαφωνία που είχαν το 2015, όταν βρίσκονταν σε ένα ξενοδοχείο στο Τόκιο και συζητούσαν το προγαμιαίο σύμφωνό τους. Εκείνος «κάθισε στην πλάτη μου και με χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού», περιέγραψε. Κατά τη διάρκεια του καυγά «είπε ότι δεν το ήθελε (το σύμφωνο), ότι μου είχε εμπιστοσύνη και ότι μόνος τρόπος για να τελειώσει (ο γάμος) ήταν ο θάνατος», πρόσθεσε.

Η Χερντ θεωρεί επίσης ότι ο Ντεπ «την κράτησε όμηρο επί τρεις ημέρες», όταν πήγε να τον επισκεφθεί στην Αυστραλία, όπου ήταν σε εξέλιξη τα γυρίσματα της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής». Σε ένα σπίτι «απομονωμένο, σε απόσταση 20 λεπτών από κάθε βοήθεια», βρέθηκε «χωρίς να μπορεί να φύγει» μαζί με έναν «βίαιο, μανιοκαταθλιπτικό άνθρωπο, που έχει προβλήματα διπολισμού και ψύχωση που του προκάλεσαν τα ναρκωτικά», τα οποία κατανάλωνε καθημερινά, μαζί με αλκοόλ, περιέγραψε.

«Ήταν το χειρότερο πράγμα που έχω βιώσει ποτέ. Είχα τραύματα στη μύτη και τα χείλια, είχα κοψίματα στα χέρια», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο Ντεπ είχε «παρανοϊκές παραισθήσεις», ουρούσε μπροστά σε άλλους ανθρώπους και έκρυψε ωμό κρέας σε μια ντουλάπα.

Ο ίδιος απέδιδε την ευθύνη των πράξεών του όχι στον εαυτό του αλλά στο «τέρας». «Μιλούσε για αυτό σαν να ήταν ένα άλλο πρόσωπο, μια άλλη προσωπικότητα που τα έκανε όλα αυτά και όχι ο ίδιος».

Η Άμπερ Χερντ υποστηρίζει επίσης ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ντεπ προσπαθούσαν να την πείσουν «να μείνει ή να επιστρέψει» μετά τα βίαια επεισόδια. Και εκείνη έμεινε στη σχέση τους, ελπίζοντας ότι θα τον βοηθούσε να απεξαρτηθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις στο Αιγαίο: 17 τουρκικά πλοία μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου