ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη έκρηξη στη Βαλτιμόρη: Μια νεκρή, τραυματίες και παγιδευμένοι (vids)

Μεγάλη έκρηξη στη Βαλτιμόρη: Μια νεκρή, τραυματίες και παγιδευμένοι (vids)
Associated Press

Τρία σπίτια ισοπεδώθηκαν από την έκρηξη φυσικού αερίου που σημειώθηκε σε μια συνοικία της Βαλτιμόρης και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι τρεις. 

Την ίδια ώρα, πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Η εφημερίδα Baltimore Sun, επικαλούμενη την πυροσβεστική υπηρεσία, ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη φυσικού αερίου. Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τα τούβλινα σπίτια να έχουν ισοπεδωθεί και τους διασώστες, σκαρφαλωμένους σε σωρούς συντριμμιών, να αναζητούν τους παγιδευμένους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μία γυναίκα σκοτώθηκε.

Δείτε βίντεο:

«Πολλά σπίτια εξερράγησαν. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν, κάποιοι από αυτούς είναι παιδιά», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπηρεσία. «Οι διασώστες επικοινωνούν με έναν άνθρωπο που παραμένει εγκλωβισμένος», έγραψε λίγο αργότερα.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει στελέχη της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος Baltimore Gas and Electric Co και αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της πόλης. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ρίτσαρν Γιοστ, είπε στην εφημερίδα ότι συνεργεία της έχουν αναλάβει να διακόψουν την παροχή αερίου στα κτίρια της γύρω περιοχής. «Αφού κοπεί το αέριο, μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια την εκτίμηση της κατάστασης», πρόσθεσε.

Ένας γείτονας, που τυχαίνει να είναι επιθεωρητής κτηρίων, είπε στην Sun ότι άκουγε κραυγές παγιδευμένων παιδιών. «Ελάτε να μας βγάλετε! Παγιδευτήκαμε!» φώναζαν τα παιδιά, σύμφωνα με τον Κέβιν Μάθιους. Ο ίδιος βρήκε έναν άνθρωπο που ήταν θαμμένος στα συντρίμμια από τον λαιμό και κάτω και άλλον έναν που είχε καταφύγει σε μια ντουλάπα.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν την έκρηξη σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ότι έσπασαν τα τζάμια και οι πόρτες έφυγαν από τους μεντεσέδες τους σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το σημείο της καταστροφής.

Δείτε βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αναβάλαμε τις έρευνες μετά την παρέμβαση Μέρκελ - Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο