ΕΘΝΙΚΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Εικόνα μέσα στο πιλοτήριο ελληνικού F-16 – Πώς χαιρέτησε τις φρεγάτες

Συγκλονιστικό βίντεο: Εικόνα μέσα στο πιλοτήριο ελληνικού F-16 – Πώς χαιρέτησε τις φρεγάτες

Άριστο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας – Άψογη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων στην άσκηση Eunomia

Εντυπωσιακές εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την μεγάλη τετραμερή αεροναυτική άσκηση Eunomia που διεξήχθη στην Κύπρο από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου 2020, με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας.

Οι τέσσερις χώρες έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε κοινή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD).

Από τη χώρα μας συμμετείχε η Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ με το οργανικό της Ελικόπτερο, Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, 2 Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16 BLK 52+ Advanced (τα οποία μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» στην Πάφο), 6 Α/Φ F-16 BLK 52+ (τα οποία μετέβησαν αυθημερόν στην περιοχή της δραστηριότητας και με την λήξη της επέστρεψαν στη βάση τους), 1 Α/Φ ΑΣΕΠΕ και 1 Μεταγωγικό Α/Φ C-130, το οποίο μετέφερε προσωπικό και υλικά για την υποστήριξη των Μαχητικών Α/Φ.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα καταρρίπτει την τουρκική προπαγάνδα που μέσω παραποιημένων βίντεο υποστήριξε ότι τα ελληνικά μαχητικά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι όμως αυτή που αποκαλύπτεται μέσα από τα επίσημα βίντεο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι εντυπωσιακά και καταδεικνύουν το άριστο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, την άψογη συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων χωρών και τον επαγγελματισμό των στελεχών.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι βλέπει ο Έλληνας χειριστής μέσα από το πιλοτήριο ελληνικού F-16. Όπως θα παρατηρήσετε, περνώντας πάνω από τις φρεγάτες κουνά τα φτερά του μαχητικού δεξιά και αριστερά αποδίδοντας χαιρετισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΟΣ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικά ΜΜΕ: Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle έρχεται σύντομα στην Αν. Μεσόγειο!