ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ πιέζει την Ελλάδα και κερδίζει ψηφοφόρους!

Η Μέρκελ πιέζει την Ελλάδα και κερδίζει ψηφοφόρους!

Μπορεί οι τακτικές της γερμανίδας καγκελαρίου να αποδοκιμάζονται πλήρως στην Ελλάδα, που οδηγείται σε εξαθλίωση από τη μυωπική στρατηγική της, ωστόσο οι Γερμανοί δεν έχουν την ίδια άποψη.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Stern δείχνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η πλειοψηφία των Γερμανών εγκρίνουν πλήρως τη στρατηγική της και θεωρούν ότι η κρίση στην ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Με βάση τη δημοσκόπηση, αν γινόταν σήμερα εκλογές στη Γερμανία, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της καγκελαρίου και το αδελφό κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) θα συγκέντρωναν 38%. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2009, οπότε και στη Γερμανία επρόκειτο να διεξαχθούν εκλογές.

Επίσης, σε προγενέστερη δημοσκόπηση του Forsa για λογαριασμό του Stern προέκυψε ότι το 53% των Γερμανών είναι βέβαιοι ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα λύσουν την κρίση, παρά την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα, έναντι 41% τον Οκτώβριο του 2011.

Ο επικεφαλής του Forsa, Μάνφρεντ Γκίλνερ απέδωσε την άνοδο των δύο κεντροδεξιών κομμάτων στα υψηλά ποσοστά αποδοχής της Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν εμπιστεύονται Κάμερον και Παπαδήμο

Πέραν της 'Ανγκελα Μέρκελ, οι Γερμανοί εμπιστεύονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (76%), τον Μάριο Μόντι (60%) και τον Ζοζέ Μάνουελ Μπαρόζο (56%).

Διχασμένη είναι η γερμανική κοινή γνώμη για τον Νικολά Σαρκοζί, καθώς ένα 46% τον κρίνει συμπαθητικό κι ένα 49% τον αποδοκιμάζει.

Τελευταίοι έρχονται ο Ντέιβιντ Κάμερον (38% θετικές γνώμες) και ο Λουκάς Παπαδήμος (37% θετικές γνώμες).