ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέο παραλήρημα Ερντογάν! Ελπίζει ότι η Γαλλία «θα απαλλαγεί» από τον Μακρόν

Τουρκία: Νέο παραλήρημα Ερντογάν! Ελπίζει ότι η Γαλλία «θα απαλλαγεί» από τον Μακρόν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί σύντομα από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο χαρακτήρισε πρόβλημα για τη Γαλλία σε επικίνδυνους γι' αυτήν καιρούς.

«Ο Μακρόν είναι ένα πρόβλημα για τη Γαλλία. Με τον Μακρόν, η Γαλλία περνά μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Η ελπίδα μου είναι ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί από το πρόβλημα Μακρόν το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη αφού συμμετείχε στην προσευχή της Παρασκευής στον πρώην καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, που μετατράπηκε τον Ιούλιο σε τζαμί.

Είμαι έτοιμος να το κάνω, λέει ο Ερντογάν

Την πρόθεσή του να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε γνωστή αμέσως μετά την προσευχή της Παρασκευής (04.12.2020) στην Αγιά Σοφιά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σουλτάνος ανέφερε ότι είναι σε επαφές με την Κίνα και τη Ρωσία, ενώ συναντήθηκε και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BioNTech.

«Δεν έχω πρόβλημα να εμβολιαστώ. Αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία. Φυσικά, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την υγεία μας», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο καθηγητής Ατές Καρά, μέλος της ειδικής επιτροπής του τουρκικού υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία στις 11 Δεκεμβρίου. “Θα χρειαστούν τουλάχιστον 14 ημέρες για τις δοκιμές, συνεπώς ο εμβολιασμός μπορεί να αρχίσει στις 25 – 26 Δεκεμβρίου”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο Ερντογάν: Πόλεμοι, γενοκτονίες και οι Τούρκοι στην ανέχεια - Ήρθε η ώρα να το πληρώσει