ΚΟΣΜΟΣ

Charles de Gaulle: Τέλος εποχής για το γαλλικό αεροπλανοφόρο – Δείτε τον «διάδοχό» του (pic)

Charles de Gaulle: Τέλος εποχής για το γαλλικό αεροπλανοφόρο – Δείτε τον «διάδοχό» του (pic)

Ανακοινώσεις σχετικά με το θρυλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το «διαμάντι» του γαλλικού πολεμικού Ναυτικού, αναμένεται να ολοκληρώσει την υπηρεσία του. Μάλιστα ο Μακρόν αποκάλυψε το επόμενο αεροπλανοφόρο που θα το αντικαταστήσει.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε γνωστό ότι ο «διάδοχος του «Charles de Gaulle» θα είναι και αυτό πυρηνικό, από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, ενώ έκανε λόγο για «διατήρηση της γαλλικής στρατηγικής αυτονομίας».

Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», θα ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο γαλλικό πολεμικό ναυτικό το 2038.

«Το “Charles de Gaulle”, όπως γνωρίζετε, θα φτάσει στο τέρμα του επιχειρησιακού του βίου στο 2038. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα πως το μελλοντικό αεροπλανοφόρο που θα προμηθευτεί η χώρα μας και το ναυτικό μας θα είναι πυρηνοκίνητο, όπως το “Charles de Gaulle”. Το εργοστάσιό σας στο Le Creusot, που εδώ και πολλά χρόνια παράγει ουσιώδη προϊόντα για τον στόλο μας, θα κατασκευάσει -μεταξύ άλλων- αρκετά μεγάλα τμήματα των πυρηνικών αντιδραστήρων του μελλοντικού αεροπλανοφόρου χυτεύοντας και κατασκευάζοντάς τους ακριβώς εδώ (…) Με τις επιλογές αυτές επιβεβαιώνουμε τη θέληση της Γαλλίας να διατηρήσει την αυτονομία της σε στρατηγικής σημασίας κεφάλαια», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Το νέο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο της Γαλλίας

Το πρόγραμμα PANG θα αποδώσει το νέο αεροπλανοφόρο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού (Marine Nationale). Tο νέο αεροπλανοφόρο θα είναι μεγαλύτερο από το σημερινό “Charles de Gaulle” και θα έχει σημαντικά μεγαλύτερο εκτόπισμα. Το μήκος του θα είναι 300 μέτρα, το πλάτος του 80 μ. και θα εκτοπίζει 75,000 τόνους ύδατος. Η πρώτη κοπή μετάλλου για την έναρξη της ναυπήγησής του έχει προγραμματιστεί για το 2025, ενώ οι θαλάσσιες δοκιμές υπολογίζονται να γίνουν το 2036 και η ένταξη σε υπηρεσία με τον γαλλικό στόλο δύο χρόνια μετά, το 2038 συμπίπτοντας με τον παροπλισμό του “Charles de Gaulle”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα – Το σπάνιο φαινόμενο που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό