ΚΟΣΜΟΣ

Δίχως τέλος η αιματοχυσία στη Συρία

Δίχως τέλος η αιματοχυσία  στη Συρία

Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της Συρίας.


Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η οποία πέρασε χθες στον έλεγχο του τακτικού στρατού, σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου. «Οι συνθήκες του θανάτου τους δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη» δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

Aπό την πλευρά του ο Αμπντελραχμάν επεσήμανε επίσης ότι επικοινώνησε με τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) η οποία έχει άδεια να εισέλθει στη Μπάμπα Αμρ για να της ζητήσει να επισκεφθεί το δημοτικό εμπορικό κέντρο το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης. Σε αυτό το δημοτικό κέντρο πωλούνται σε χαμηλές τιμές προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Να σημειωθεί πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν όλμους εναντίον μίας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη Ραστάν της επαρχίας Χομς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στη Μαρ Σαμρίεν, νοτιοανατολικά της Μάαρετ αλ Νούμαν, 280 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε από τα πυρά που προέρχονταν από ένα φυλάκιο των δυνάμεων ασφαλείας, επεσήμανε ο Αμπντελραχμάν επικαλούμενος τους κατοίκους του χωριού.

«Ένας άνδρας και η σύζυγός του καθώς και ένας οδηγός ταξί σκοτώθηκαν όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν στην πόλη Σαρακέμπ» 267 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού.

Ένας ακόμη πολίτης σκοτώθηκε από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με την οργάνωση.

Στη Δαμασκό πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Μπαρζέ, μία συνοικία στα βορειοανατολικά, όταν στη Μιντάν οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν μία αντικυβερνητική διαδήλωση.