ΚΟΣΜΟΣ

Daily Mail: Στις 19 Ιουλίου ανοίγουν τα ταξίδια για τους εμβολιασμένους Bρετανούς και για την Ελλάδα

Daily Mail: Στις 19 Ιουλίου ανοίγουν τα ταξίδια για τους εμβολιασμένους Bρετανούς και για την Ελλάδα

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούν να απολαύσουν διακοπές χωρίς καραντίνα από τις 19 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail. Η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα διεξάγεται αύριο.

Yπουργοί αλλά και παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας πιέζουν τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να άρει τις κυρώσεις στις μετακινήσεις και τα ταξίδια, ταυτόχρονα με την άρση των περιορισμών εντός συνόρων.

Βάσει του σχεδίου που αναμένεται λοιπόν να τεθεί σε εφαρμογή -σύμφωνα πάντα με την βρετανική εφημερίδα- ανοίγουν οι μετακινήσεις -για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως- σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα παιδιά θα μπορούσαν επίσης να αποφύγουν την καραντίνα εάν ταξιδεύουν με τους γονείς τους.

Η Mail αποκαλύπτει επίσης ότι οι επιστήμονες έχουν εγκρίνει και τις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας για την ένταξή τους στην «πράσινη λίστα».

Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στον αγαπημένο προορισμό των Βρετανών θα μπορούσαν να αρθούν ακόμη πιο γρήγορα, υπό την προϋπόθεση ότι οι υπουργοί θα συμφωνήσουν στις αλλαγές στην κρίσιμη αυριανή τους συνάντηση.

Πηγή του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε στην εφημερίδα ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι εμβολιασμοί λειτουργούν και αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει υπέρ της επανέναρξης της τουριστικής βιομηχανίας.

«Όλα έχουν τελειώσει, ακόμα κι αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη όλοι οι κυβερνητικοί. Η σχέση μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων έχει σπάσει. Γνωρίζουμε ότι η πλήρης ανοσοποίηση λειτουργεί και προστατεύει τους ανθρώπους, άρα γιατί να καθυστερήσουμε την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα - κάθε μέρα μετράει».

Η αυριανή συνάντηση των υπουργών με θέμα τα ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται να ακολουθηθεί από μια νέα Σύνοδο τη Δευτέρα.

Η Ντάουνινγκ Στριτ είχε θέσει ως όριο για την «μεγάλη έξοδο» τον Αύγουστο.
Ωστόσο, οι υπουργοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, πιέζουν για την άρση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια από τις 19 Ιουλίου.

Αυτό θα επιτρέψει στις οικογένειες και στον ταξιδιωτικό κλάδο που έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα εν μέσω πανδημίας, να αξιοποιήσουν πλήρως το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ λέγεται ότι εμφανίζεται υπέρ της κίνησης λόγω της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και χθες επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί «εργάζονται» για τα ταξίδια χωρίς καραντίνα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός υπουργός Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ φαίνεται πως διατηρούν επιφυλάξεις και εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού ενημέρωσε χθες εγγράφως τον Μπόρις Τζόνσον ότι η διατήρηση περιορισμών στον τομέα έως τον Ιούλιο θα στοιχίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο 748 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ο καταιγισμός ερωτήσεων στον πιλότο, οι ευθύνες στην Καρολάιν και η επιμέλεια του παιδιού