ΚΟΣΜΟΣ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τα επόμενα βήματα μετά την ακύρωση της βίζας του

Νόβακ Τζόκοβιτς βίζα Αυστραλία
ASSOCIATED PRESS

Πώς μπορεί να αντιδράσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην ακύρωση της βίζας του

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά υπάρχει ακόμα πιθανότητα να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν. Ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει τώρα να τον απελάσει, η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ.

«Θα επιδιώξουν δύο πράγματα, νομίζω», είπε ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Τμήματος Μετανάστευσης Αμπούλ Ρίζβι, μιλώντας στο Channel 10. «Πρώτον, να προτάξουν νομικούς λόγους. Δεύτερον, να ζητήσουν από τον δικαστή την άδεια για τον κ. Τζόκοβιτς να αφεθεί ελεύθερος με προσωρινή βίζα για να μπορέσει να συμμετάσχει στο Australian Open. Αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβει ο δικαστής το Σαββατοκύριακο» σημείωσε.

Ωστόσο, υπάρχει ένας πρόσθετος παράγοντας που περιπλέκει την υπόθεση. Μια τέτοια προσωρινή βίζα στην Αυστραλία τυπικά δεν θα επέτρεπε στον παραλήπτη της να εργαστεί. «Το να παίζεις τένις, μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην το θεωρούν δουλειά, αλλά είναι δουλειά του κ. Τζόκοβιτς», σχολίασε ο κ. Ρίζβι.

«(Ο δικαστής) θα πρέπει να εξετάσει επίσης αυτά τα ζητήματα, εάν αποκτά δικαιώματα εργασίας με την προσωρινή βίζα». «Εάν πιστεύει ότι το επιχείρημα του κ. Τζόκοβιτς έχει αξία, είναι λογικό να τον αφήσει ελεύθερο με προσωρινή βίζα ενώ εξετάζεται η έφεση», υπόγράμμισε ο Ρίζβι.

Σε άλλη εμφάνισή του στο ABC TV, ο κ. Ρίζβι είπε ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να τεθεί υπό κράτηση, «αν ο δικαστής αποδεχθεί ότι υπάρχουν ισχυροί λόγοι δημόσιου συμφέροντος». Στη δήλωσή του, ο κ. Χοκ είπε ότι η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώνεται για λόγους «υγείας» και «δημόσιας τάξης».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απειλείται με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία και αυτό είναι που θα θέλει να αποφύγει το νομικό του επιτελείο.

Η δήλωση του Αυστραλού πρωθυπουργού

Η ακύρωση της βίζας του αστέρα του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς αποσκοπεί στην προστασία των αποτελεσμάτων των θυσιών που έκαναν οι Αυστραλοί κατά την διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Οι Αυστραλοί έκαναν πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτής και επιθυμούν δικαίως το αποτέλεσμα των θυσιών τους να προστατευθεί», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Αυστραλός πρωθυπουργός σχετικά με την υπόθεση Τζόκοβιτς, ο οποίος ήθελε να εισέλθει στην Αυστραλία χωρίς να έχει εμβολιασθεί κατά της Covid-19.

Με πληροφορίες από: news.com.au

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Τι είπε στο τελευταίο του τηλεφώνημα - «Θα δεις τι γκάζια έχει το εργαλείο»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του για δεύτερη φορά

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια - Αναλυτική πρόγνωση