ΚΟΣΜΟΣ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δίχως τέλος το θρίλερ - Οι δικηγόροι του ζήτησαν την παραμονή του στην Αυστραλία

Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι δικηγόροι του ζήτησαν την παραμονή του στην Αυστραλία
ASSOCIATED PRESS

Την παραμονή του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία ζήτησαν οι δικηγόροι του

Οι δικηγόροι του Νόβακ Τζόκοβιτς ζήτησαν την Παρασκευή από αυστραλιανό δικαστήριο να απαγορεύσει στην κυβέρνηση την απέλαση του Σέρβου αστέρα του τένις, μετά την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης, νωρίτερα σήμερα, να ακυρώσει τη βίζα του για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Οι δικηγόροι μίλησαν στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, ενώπιον του δικαστή Άντονι Κέλι, του ίδιου δικαστή που τη Δευτέρα ακύρωσε την προηγούμενη ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς.

Η απόφαση να ακυρωθεί η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά είναι «προφανώς παράλογη», υποστήριξε ο δικηγόρος του Νικ Γουντ στην έκτακτη ακρόαση στο δικαστήριο την Παρασκευή. Πάντως, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωσαν τους δικηγόρους του Τζόκοβιτς, ότι δεν υπάρχει πρόθεση για να τεθεί σε καθεστώς κράτησης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα του Νο1 του τένις στον κόσμο, παρά τη νομική μάχη που έδωσε τις τελευταίες ημέρες για να αποδείξει ότι είχε το δικαίωμα να μείνει στην χώρα.

Την ίδια ώρα, μία εταιρεία παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών σε μέσα ενημέρωσης με έδρα την Αυστραλία απέλυσε έναν υπάλληλό της, ο οποίος κατηγορήθηκε για την διαρροή ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζονται δύο τηλεοπτικοί παρουσιαστές να σχολιάζουν με επικριτικά σχόλια τον τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου η αυστραλιανή βίζα ανακλήθηκε σήμερα.

Η Ai-Media Technologies, η οποία παρέχει υπηρεσίες υποτιτλισμού και άλλες υπηρεσίες, δεν κατονόμασε τον υπάλληλο αυτόν. Το βίντεο, το οποίο περιείχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον κορυφαίο τενίστα, διέρρευσε αυτή την εβδομάδα.

Σε αυτό εμφανίζονται οι παρουσιαστές της εκπομπής 7NEWS του δικτύου Seven West Media να συζητούν εκτός «αέρα» την υπόθεση του Τζόκοβιτς χαρακτηρίζοντάς τον δόλιο. Το βίντεο φαίνεται ότι ελήφθη εν αγνοία των παρουσιαστών και παρακολουθήθηκε ευρέως από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς από αυτούς να εκφράζουν τη στήριξή τους προς τους παρουσιαστές.

Επτά χρήστες μάλιστα υπερασπίστηκαν τους παρουσιαστές λέγοντας ότι η καταγραφή του βίντεο παραβιάζει τους πολιτειακούς νόμους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζώρτζης Μονογυιός: Τι είπε στο τελευταίο του τηλεφώνημα - «Θα δεις τι γκάζια έχει το εργαλείο»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του για δεύτερη φορά

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια - Αναλυτική πρόγνωση