ΚΟΣΜΟΣ

Gilbert Gottfried: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός (pics)

Gilbert Gottfried: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός
AP

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός, Gilbert Gottfried

Ο κωμικός Gilbert Gottfried έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, αφού έχασε τη μάχη με μια ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε χρόνια. Ο ηθοποιός πέθανε από μια σπάνια γενετική μυϊκή νόσο που μπορεί να προκαλέσει έναν επικίνδυνα μη φυσιολογικό καρδιακό παλμό, δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Glenn Schwartz.

«Εκτός από το ότι ήταν η πιο εμβληματική φωνή στην κωμωδία, ο Gilbert ήταν ένας υπέροχος σύζυγος, αδελφός, φίλος και πατέρας για τα δύο μικρά παιδιά του. Αν και σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για όλους μας, παρακαλώ συνεχίστε να γελάτε όσο πιο δυνατά γίνεται προς τιμήν του Gilbert», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

Ο Gottfried ήρθε για πρώτη φορά στο επίκεντρο με συχνές εμφανίσεις στο MTV στις πρώτες μέρες του και με μια σύντομη παρουσία στο καστ του "Saturday Night Live" στη δεκαετία του 1980. Ο Γκότφριντ έκανε επίσης συχνά φωνές για παιδική τηλεόραση και ταινίες, με πιο διάσημο τον παπαγάλο Ιάγκο στο «Aladdin» της Disney. Τις δεκαετίες του 2000 και του 2010, ο Gottfried εμφανίστηκε σε ρόλους φωνής σε σειρές όπως το «Family Guy».

«Το χιούμορ του Gilbert ήταν θρασύ, σοκαριστικό και συχνά προσβλητικό, αλλά ο άνθρωπος πίσω από τα αστεία ήταν κάθε άλλο παρά», είπε ο φίλος του Gottfried και συν-παρουσιαστής του podcast Frank Santopadre σε μια δήλωση».

Δείτε φωτογραφίες του ηθοποιού στη Gallery: