ΚΟΣΜΟΣ

DJ Kay Slay: Πέθανε ο θρύλος της χιπ χοπ σε ηλικία 55 ετών (vids)

DJ Kay Slay: Πέθανε ο θρύλος της χιπ χοπ σε ηλικία 55 ετών (vids)
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
AP

Πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού σε ηλικία 55 ετών ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης της χιπ χοπ Keith Grayson, που έγινε γνωστός ως DJ Kay Slay ο οποίος έπαιξε και συνεργάστηκε με κορυφαίους σταρ

Την είδηση του θανάτου του Keith Grayson επιβεβαίωσε η οικογένειά του την Κυριακή, μέσα από μια δήλωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης Hot 97.

«Μια κυρίαρχη φιγούρα στην κουλτούρα της hip-hop με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ο DJ Kay Slay θα μείνει στη μνήμη μας για το πάθος και την επιτυχία του, με μια κληρονομιά που θα μείνει μέσα στις γενιές», ανέφερε η δήλωση της οικογένειας.

«Το Hot 97 είναι σοκαρισμένο και λυπημένο για την απώλεια του αγαπημένου μας DJ Kay Slay», ανέφερε ο σταθμός σε δήλωση.

Ο Γκρέισον μεγάλωσε στο Χάρλεμ, βυθισμένος στην πρώιμη χιπ-χοπ σκηνή της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε ως έφηβος καλλιτέχνης γκράφιτι και εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ hip-hop του 1983 Style Wars.

Άρχισε να πουλά bootleg mixtapes στις γωνιές των δρόμων στην αρχή της δεκαετίας του '90 και κυκλοφόρησε το πρώτο του στούντιο άλμπουμ, The Streetsweeper, Vol 1, τον Μάιο του 2003. Ο Grayson κυκλοφόρησε πολλά άλλα άλμπουμ και συνεργάστηκε με τους Nas, Kendrick Lamar, Jadakiss και Busta Rhymes.