ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο αεροδρόμιο του Ισραήλ: Οικογένεια Αμερικανών μετέφερε οβίδα που δεν είχε εκραγεί

Πανικός στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ
Πανικός στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ
Τwitter

Χάος σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ισραήλ, καθώς η οικογένεια μετέφερε στις αποσκευές της ως σουβενίρ μία οβίδα που δεν έχει εκραγεί

Μια οικογένεια από τις ΗΠΑ προκάλεσε τρόμο στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ, όταν παρουσίασε μια οβίδα πυροβολικού που δεν είχε εκραγεί σε έλεγχο ασφαλείας.

Πολλοί επιβάτες κόντεψαν να…ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να φύγουν τρέχοντας από την αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν όταν οι αξιωματούχοι σήμαναν συναγερμό εκκένωσης. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι το σημείο. Η οικογένεια έλαβε το πράσινο φως να επιβιβαστεί στην πτήση της μετά από ανάκριση από την ασφάλεια.

Είχαν παραλάβει την οβίδα σε μια επίσκεψη στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με τις αρχές Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967 και η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τεταμένη.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος YNet ανέφερε το περιστατικό το βράδυ της Πέμπτης, τονίζοντας οτι ένα μέλος της οικογένειας έβγαλε την οβίδα από το σακίδιό του και ρώτησε έναν υπάλληλο ασφαλείας εάν μπορούσε να το βάλει στη βαλίτσα.

Ένας επιβάτης τότε άρχισε να φωνάζει «τρομοκράτες πυροβολούν», προκαλώντας μαζικό πανικό, ανέφερε η ιστοσελίδα. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan του Ισραήλ δείχνει δεκάδες ανθρώπους να φωνάζουν και να φεύγουν από την περιοχή του check-in, ενώ άλλοι σκύβουν ή κείτονται στο πάτωμα εν μέσω σύγχυσης.

Μέσα στο χάος, ένας 32χρονος αυτοτραυματίστηκε καθώς προσπάθησε να διαφύγει και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Ήμουν στο αεροδρόμιο και περίμενα μια ώρα στην ουρά μέχρι να φτάσω στο γκισέ του check-in και ξαφνικά σε ακτίνα πέντε μέτρων άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, αφήνοντας τις αποσκευές», είπε στο YNet.

«Ο φόβος ήταν ότι κάποιος πυροβολούσε, κατάλαβα ότι κι εγώ πρέπει να ξεφύγω, οπότε έτρεξα προς το check-in, έπεσα πάνω σε έναν ιμάντα μεταφοράς ... και πέταξα σε απόσταση έξι μέτρων».

Το αεροδρόμιο Ben Gurion, λίγο έξω από το Τελ Αβίβ, θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στον κόσμο. Τα οχήματα και οι ταξιδιώτες περνούν από ελέγχους ασφαλείας πριν φτάσουν στον τερματικό σταθμό και την περιοχή check-in. Το Ισραήλ βρίσκεται επίσης σε κατάσταση συναγερμού μετά από μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Σε εξέλιξη νέα ισραηλινή επίθεση - Αναχαιτίστηκε πύραυλος κοντά στη Δαμασκό