ΚΟΣΜΟΣ

Φήμες για πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ

Φήμες για πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ αναφέρονται τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, καθώς η σχετική φημολογία εντάθηκε μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ, υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου φέρεται να είπε σε δύο βουλευτές του Λικούντ ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να επισπευσθούν οι εκλογές.

Κανονικά, οι εκλογές δεν επρόκειτο να γίνουν πριν από τον Οκτώβριο του 2013.

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι θα προτιμούσε οι εκλογές να γίνουν είτε την 14η Αυγούστου ή την 4η Σεπτεμβρίου, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές αποφάσεις του για το θέμα.

Οι φήμες σχετικά με την πιθανότητα να προκηρυχτούν εκλογές ξεκίνησαν όταν ο Νετανιάχου επέσπευσε το συνέδριο του Λικούντ, γεγονός που δημιούργησε την εντύπωση για το ότι προετοιμάζεται για μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία.

Συνέχεια δόθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν απείλησε να αποσύρει το κόμμα του, το Ισραέλ Μπεϊτένου, από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν δεν υιοθετηθεί ένα νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει καθιστώντας τη στρατιωτική θητεία υποχρεωτική για όλους, περιλαμβανομένων των Ισραηλινών Αράβων και των υπερορθόδοξων Εβραίων.