ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονισμένος ο Εμανουέλ Μακρόν από τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου

Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την οδύνη του για τον νεκρό δημοσιογράφο
AP

«Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την οδύνη του για τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, 32 ετών, στην Ουκρανία.

«Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».

Την είδηση επιβεβαίωσε προ ολίγου και ο τηλεοπτικός σταθμός BFM στον οποίο εργαζόταν ο Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμοφ.

Πώς σκοτώθηκε ο Γάλλος δημοσιογράφος

Οι προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας διακόπηκαν σήμερα, αφότου ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού επλήγη από θραύσματα ρωσικής οβίδας, σκοτώνοντας έναν Γάλλο δημοσιογράφο, δήλωσε δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Telegram, τα θραύσματα διαπέρασαν την θωράκιση του οχήματος, σκοτώνοντας τον διαπιστευμένο Γάλλο δημοσιογράφο που ταξίδευε μέσα σε αυτό.

Ο Γκαϊντάι ανήρτησε μια φωτογραφία δημοσιογραφικής διαπίστευσης που ταυτοποιεί τον δημοσιογράφο.

Σχετικές ειδήσεις