ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Πυροβόλησε τον Άμπε επειδή ήταν «δυσαρεστημένος» - Τα πρώτα λόγια του δράστη

Ιαπωνία: Πυροβόλησε τον Άμπε επειδή ήταν «δυσαρεστημένος» - Τα πρώτα λόγια του δράστη
Ιαπωνία: Τα πρώτα λόγια του δράστη της επίθεσης με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιαπωνία: Τα πρώτα λόγια του δράστη της επίθεσης με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε

Τις πρώτες κουβέντες του 41χρονου που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτά ο 41χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβόλησε τον Άμπε επειδή ήταν δυσαρεστημένος μαζί του. «Στόχευσα για να τον σκοτώσω» φέρεται να είπε ο 41χρονος πρώην στρατιωτικός.

Για την ώρα, πάντως, ο 41χρονος δεν έχει πει τι ήταν αυτό που τον είχε δυσαρεστήσει στον Άμπε, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού το 2020 όντας ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, ο οποίος παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη τύπου, η κατάσταση της υγείας του Άμπε είναι «κρίσιμη». «Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Ελπίζω και προσεύχομαι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε θα επιζήσει» πρόσθεσε ο Κισίντα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια «στυγερή και βάρβαρη» πράξη τονίζοντας πως οι εκλογές είναι «το θεμέλιο της δημοκρατίας» και η αμαύρωσή τους «απόλυτα ασυγχώρητη».

H επίθεση σε βάρος του Σίνζο Άμπε

Η επίθεση σε βάρος του Σίνζο Άμπε με το αυτοσχέδιο όπλο που είχε στην κατοχή του ο 41χρονος Γιαμαγκάμι Τετσούγια ο οποίος κατά πληροφορίες είναι πρώην στρατιωτικός, σημειώθηκε στην πόλη Νάρα όπου ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εκφωνούσε ομιλία ενόψει των εκλογών για τη Γερουσία που ήταν προγραμματισμένες για την προσεχή Κυριακή.

Τα βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Αμέσως μετά την πράξη του ο 41χρονος δράστης ο οποίος πυροβόλησε πισώπλατα και από μικρή απόσταση τον Άμπε, παρέμεινε στο σημείο και συνελήφθη με τους αστυνομικούς να κατάσχουν το αυτοσχέδιο όπλο του.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ο δράστης της επίθεσης αρχικά πυροβόλησε μια φορά χωρίς να τραυματίσει κανέναν ενώ στη συνέχεια με τον δεύτερο πυροβολισό του ο Άμπε κατέρρευσε.

Άμεσα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του με τις αρχικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι κατά τη διακομιδή του δεν είχε τις αισθήσεις του ούτε και καρδιακό σφυγμό.

Η επιχείρηση μεταφοράς του Άμπε στο νοσοκομείο

Σχετικές ειδήσεις