ΚΟΣΜΟΣ

Τριάντα νεκροί από βομβαρδισμούς στην πόλη Χάμα της Συρίας

Τριάντα νεκροί από βομβαρδισμούς στην πόλη Χάμα της Συρίας

Σύμφωνα με δηλώσεις ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άρματα μάχης του συριακού στρατού βομβάρδισαν συνοικίες της πόλης Χάμα, προπύργιο των ανταρτών που μάχονται κατά των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή ωστόσο οι πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο βομβαρδισμός ξεκίνησε το πρωί σε περιοχές κοντά στη βόρεια είσοδο της Χάμα, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων των ανταρτών εναντίον σημείων ελέγχου του στρατού μέσα στην πόλη, και συνεχίστηκαν το απόγευμα στη νότια συνοικία αλ Μαλάαμπ.

Ένα βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι αντικυβερνητικές δυνάμεις δείχνει μια ομάδα ανθρώπων, μεταξύ τους και δύο βρέφη, να κείτονται τραυματισμένοι ή νεκροί στο πάτωμα ενός τεμένους της πόλης.

Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Συρίας για να καταγγείλουν τη σφαγή στη Χούλα, όπου την Παρασκευή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 108 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παρατηρητών του ΟΗΕ στη χώρα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Χαλέπι, την Ιντλίμπ, τη Ντεράα, τη Χάμα και τη Δαμασκό.

Εκτός από τους 30 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στη Χάμα, ακόμη 24 έχασαν τη ζωή τους σε άλλες περιοχές της Συρίας, από τους οποίους οι 15 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.