ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Έτοιμος να δώσει ονόματα ο Αντόνιο Παντσέρι - Τι απαντά η Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή
Επιμένει στην αθωότητά της η Εύα Καϊλή για το Qatar Gate

Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με τις Αρχές του Βελγίου, για να πέσει στα... μαλακά για το Qatar Gate, την ώρα που η Εύα Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της. 

Εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς του Qatar Gate αναμένεται να προκαλέσει η κατάθεση του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, με την Εύα Καϊλή να επιμένει στην αθωότητά της.

Ο Αντόνιο Παντσέρι, μάλιστα, είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με τις Αρχές του Βελγίου, για να πέσει στα... μαλακά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμος να δώσει ονόματα αλλά και να κάνει αποκαλύψεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούσε η οργάνωση αλλά και ποιες χώρες και πρόσωπα φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Qatar Gate.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν και την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, ο Αντόνιο Παντσέρι θα ενημερώσει τους ανακριτές και τη Δικαιοσύνη για τα εξής:

  • τον τρόπο λειτουργίας,
  • τις οικονομικές ρυθμίσεις με άλλα εμπλεκόμενα μέρη,
  • τις οικονομικές δομές που συγκροτήθηκαν,
  • τα ενδιαφερόμενα μέρη των δομών και τα προσφερόμενα οφέλη,
  • τη συμμετοχή γνωστών και αγνώστων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητα των προσώπων που παραδέχεται ότι δωροδοκούσαν.

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή δεν φοβάται

Πάντως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως η εντολέας του δεν αισθάνεται ανησυχία για τα όσα πρόκειται να καταθέσει σήμερα ο Αντόνιο Παντσέρι.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα: «Γιατί ο Παντσέρι αποφάσισε τώρα να τα πει όλα; Έχουν εμπλακεί η γυναίκα του και η κόρη του στο σκάνδαλο, οπότε για να σώσει την οικογένειά του είναι ικανός να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα από άλλες χώρες και να υπογράψει ό,τι του ζητήσουν. Πρόσωπα που δεν έχουν ακουστεί ακόμα, από χώρες όπως Αγγλία, Γαλλία και ίσως και Ελλάδα.

Οι καταγγελίες της Καϊλή και η κάμερα στο κρατητήριο

Την ίδια στιγμή, βέβαια, αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες, στις οποίες έχει προχωρήσει εδώ και ημέρες η Εύα Καϊλή για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις Βρυξέλλες, για τις οποίες έχει μιλήσει και ο ένας εκ των δικηγόρών της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παρότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση για τις κατηγορίες από την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που παραμένει στη φυλακή για τη φερόμενη εμπλοκή της στο Qatar Gate, αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star, υπάρχει κάμερα που έχει καταγράψει κάθε λεπτό που βρισκόταν η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής στον χώρο του κρατητηρίου στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, οι 16 ώρες που πέρασε η Εύα Καϊλή στα κρατητήρια, όπου καταγγέλει βασανιστήρια όπως απομόνωση,κρύο και άρνηση να πλυθεί ενώ αιμορραγούσε, έχουν καταγραφεί καρέ - καρέ από την κάμερα ασφαλείας

Αυτό το υλικό θα εξετάσουν τώρα οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου για να επιβεβαιώσουν ή όχι τις καταγγελίες της κατηγορουμένης ευρωβουλευτού.

Μάλιστα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε στο STAR ότι «υπήρχε μια κάμερα ασφαλείας της αστυνομίας που κατέγραφε τα πάντα». «Εμείς θα ζητήσουμε αυτό το ντοκουμέντο να τεθεί στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών που είμαι βέβαιος ότι θα διερευνήσουν αυτήν την υπόθεση», τόνισε ο ίδιος.

Ο συνήγορος της ευρωβουλευτού πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «δεν πρόκειται αυτή η συμπεριφορά, που συνιστά βασανιστήριο στην καρδιά της Ευρώπης σε βάρος μιας γυναίκας, να μην έχει τις νόμιμες συνέπειες».