ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa - Ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε όλο τον κόσμο

Γερμανία: Κατέρρευσε το σύστημα της Lufthansa - Ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε όλο τον κόσμο
AP photo

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Γερμανίας – Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa, που έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις της εταιρίας παγκοσμίως, φαίνεται ότι οφείλεται στην καταστροφή καλωδίου από εκσκαφικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους.

Χιλιάδες επιβάτες πλήττονται εδώ και λίγες ώρες από τα προβλήματα που προκάλεσε στο πτητικό πρόγραμμα της Lufthansa η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής. Στη Φρανκφούρτη δεν πραγματοποιείται καμία πτήση της εταιρίας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κεντρικός κόμβος, ενώ έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της Lufthansa εντός Γερμανίας και οι επιβάτες καλούνται να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς.

«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.

Χθες, Τρίτη, χάκερ επιτέθηκαν στα συστήματα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρίας SAS, η οποία ανήκει στο δίκτυο Star Alliance της Lufthansa, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις. Δεν υπάρχουν ωστόσο ανάλογα στοιχεία για κάποια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lufthansa.

Η εταιρεία, με ανακοίνωσή της στο Twitter, ενημέρωσε το κοινό για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και εξηγεί ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητο για την απογείωση των αεροσκαφών.

Δείτε το tweet της εταιρείας:

Διαβάστε επίσης:

Χιού Τζάκμαν: «Η μαμά μου με εγκατέλειψε όταν ήμουν παιδί, κάνω ψυχοθεραπεία»

Σκωτία: Παραιτείται η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον

Βρετανία: «Έσβησε» στα 17 του «ήρωας» έφηβος που είχε διασωθεί από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη